Afacerile se fac din sufragerie: Romania, tara firmelor de apartament

Afacerile se fac din sufragerie: Romania, tara firmelor de apartament
In Romania, aproape toate afacerile mici si mijlocii au sediul intr-un apartament, arata un studiu recent. Mai exact, 98% dintre afacerile din sectorul IMM-urilor din Romania sunt microintreprinderi de tip SRL.

Ele au sediul la domiciliul proprietarilor sau la o casuta postala. De asemenea, au maxim 2 angajati si o cifra de afaceri de pana in 100 de milioane de lei/anual, releva un studiu privind business-ul intreprinderilor micro, mici si mijlocii (IMM), realizat de compania de business information si credit management KeysFin, remis luni Ziare.com.

Radiografia IMM-urilor

Potrivit datelor obtinute de la peste 600.000 de firme inregistrate in ultimii 10 ani, cele mai multe sunt SRL-uri, detinute de actionari romani, cu varsta de peste 40 de ani, in majoritate barbati, si care activeaza in principal in comert.
Statistica KeysFin arata, totodata, ca cele mai multe firme au pana in 50 de angajati si deruleaza afaceri mai mici de 100 de milioane de lei anual.

40% din totalul business-urilor IMM-urilor sunt in domeniul "Comert cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor". Industria prelucratoare asigura 20% din ponderea cifrei de afaceri, urmata de sectorul constructiilor, cu 10% si domeniile "Transport si depozitare" si "Agricultura, silvicultura si pescuit".

La polul opus se situeaza domeniile de Intermedieri financiare/asigurari, spectacole culturale/recreative, invatamant, Productia/furnizarea de energie electrica, gaze si gestionarea deseurilor, cu o pondere de numai 6% din afacerile totale ale IMM-uri lor.

"In absenta unui capital investitional relevant, business-ul din Romania s-a derulat, in ultimii 10 ani, in mare parte prin IMM-uri. Vorbim de firme cu un puternic accent speculativ, implicate in tranzactii comerciale si prea putin in productie", afirma analistii de la KeysFin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
8

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
20

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
57

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...