Religia se va studia în continuare în şcolile botoşănene

Religia se va studia în continuare în şcolile botoşănene
Până pe data de 6 martie, părinţii şi elevii care au peste 18 ani şi care doresc să studieze religia trebuie să înainteze conducerii unităţii de învăţământ o cerere prin care să îşi exprime această opţiune.

Potrivit Mihaelei Huncă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, la nivelul judeţului Botoşani nu vor fi mari schimbări, iar cadrele didactice care predau această materie îşi vor păstra locurile de muncă.

“Elevii care au împlinit 18 ani pot face aceste cereri și la fel părinții copiilor au opțiunea de a-și exprima dorința sau nu de a participa la ora de religie. Şi până în prezent se făceau de către şcoli aceste cereri, pentru că nu era ceva obligatoriu. Există elevi care sunt de altă confesiune decât cea ortodoxă, dar sunt şi elevi care s-au declarat atei şi nu doresc să participe la ore. Noi am demarat această acţiune mult mai devreme, înainte de a veni precizările de la Ministerul Educaţiei, tocmai pentru a vedea dacă avem probleme în normarea cadrelor didactice de specialitate. Din datele primite de la unităţile de învăţământ nu avem astfel de situaţii", a precizat Mihaela Huncă, inspector general al ISJ Botoşani.
 
În Botoşani a fost demarată şi o campanie prin care părinţii sunt îndemnaţi să-şi înscrie copiii la ora de religie, în oraş fiind lipite mai multe afişe în acest sens.

 

Spune-ne opinia ta