Asasinarea lui Nemtov: Frumoasa ucraineanca ia o decizie controversata

Asasinarea lui Nemtov: Frumoasa ucraineanca ia o decizie controversata
Frumoasa ucraineanca Anna Duritkaia, insotitoarea lui Boris Nemtov in momentul in care acesta a fost impuscat mortal, a luat o decizie controversata ce a iritat presa rusa.

Model in varsta de 23 de ani, tanara nu a dorit sa fie testata cu detectorul de minciuni, conform unui anunt facut de avocatul sau, citat de Komsomolskaia Pravda.

Anna a fost interogata timp de trei zile, perioada in care anchetatorii i-au cerut, printre altele, toate parolele de la conturile personale de pe retelele de socializare si casutele de e-mail. Refuzul de a accepta testul la poligraf a starnit o controversa in presa rusa. "Daca nu avea cu adevarat nimic de ascuns, de ce sa nu faca testul?", se intreaba publicatia citata, conform ziare.com.

"Decizia este cauzata de starea psihosomatica grava in care Anna se afla. Un test poligraf ar fi de prisos in aceste conditii. Exactitatea sa poate fi indoielnica. In general, este dreptul oricarei persoane sa accepte sau nu detectorul de minciuni", a explicat avocatul Vadim Prohorov.

Reprezentantul tinerei a mai afirmat ca imediat dupa ce Nemtov a fost impuscat aceasta s-a indreptat catre soferul unei masini pentru a-i solicita sa cheme Salvarea.

Totusi, jurnalistii de la KP sustin ca "ea nu s-a mai intors la Nemtov, desi un alt martor a spus ca a mai supravietuit cateva minute" dupa ce a fost impuscat. La aceasta acuzatie, Prohorov a precizat ca nu stie "cat de mult a vorbit Duritkaia cu soferul".

Pe de alta parte, presa rusa mai anunta ca tanara a parasit deja Rusia, fiind epuizata de audierile ce au durat timp de trei zile. Ea s-a intors in Ucraina, la Kiev, unde locuieste mama sa.

Boris Nemtov, fostul vicepremier rus si unul dintre cei mai vehementi contestatari ai lui Vladimir Putin, a fost impuscat mortal vineri seara, in centrul Moscovei, in apropiere de Kremlin.

La inceputul lunii februarie, Nemtov a acordat un interviu in care a spus ca e "speriat" ca Putin ar incerca sa-l omoare. "Mi-e teama ca Putin ma va ucide", spunea politicianul liberal, pentru o televiziune din Belarus.

Boris Nemtov era unul dintre co-presedintii partidului RPR-PARNAS, fondat inca din 1990. A fost prim-ministru adjunct in cadrul guvernului condus de Boris Eltin in anii 1990, fiind considerat favorit sa-l succeada pe Eltin la conducerea Rusiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
18

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași! (foto)

astăzi, 08:13
405

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
488

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...