Drept la replică - Viorel Grigoraș: Am votat pentru coerență legislativă

Drept la replică - Viorel Grigoraș: Am votat pentru coerență legislativă
În baza dreptului la replică referitor la articolul apărut pe site-ul www.stiri.botoșani.ro, în data de 01.03.2015: "Senatul României a respins proiectul de lege privind interzicerea autonomiei teritoriale! Printre senatori, și un botoșănean!", vă transmitem atașat comunicatul de presă de la biroul parlamentar al senatorului PNL de Botoșani, Viorel Grigoraș.

Viorel Grigoraș: Am votat pentru coerență legislativă

Senatorul PNL Viorel Grigoraș a avut o atitudine fermă față de mișcările separatiste, care au îmbrăcat forme diferite, de la arborarea steagurilor negre de ziua națională până la declarațiile unor politicieni unguri de promovare a autonomiei Ținutului Secuiesc.

"Autoritățile ungare nu trebuie să găsească un pretext pentru a promova autonomia maghiarilor în România. Neacordarea autonomiei nu înseamnă catalogarea maghiarilor din România ca cetăţeni de rangul al doilea", a susținut într-o declarație politică, senatorul PNL.

Săptămâna trecută, în plenul Senatului, Viorel Grigoraș a votat pentru respingerea propunerii legislative privind interzicerea autonomiei teritoriale și a oricărei forme de secesionism, propunere legislativă inițiată de deputatul Mihai Bogdan Diaconu.

"Această propunere a domnului deputat Diaconu nu respectă prevederile Codului penal privind cadrul general al răspunderii persoanei juridice, impunând ca sancțiune principală dizolvarea persoanei juridice, sancțiune care poate fi doar complementară și care cunoaște excepții de la aplicarea ei", a declarat senatorul.

Senatorul botoșănean a urmărit, de asemenea, prin acest vot evitarea unui exces de reglementare, având în vedere că interzicerea incitării publice la separatism teritorial este prevăzută de art. 30, alin. (7) din Constituția României.

Birou parlamentar al senatorului PNL de Botoșani
Viorel Grigoraș

Citeste Senatul României a respins proiectul de lege privind interzicerea autonomiei teritoriale! Printre senatori, şi un botoşănean!
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
874

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
163

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
100

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...