Senatul României a respins proiectul de lege privind interzicerea autonomiei teritoriale! Printre senatori, şi un botoşănean!

Senatul României a respins proiectul de lege privind interzicerea autonomiei teritoriale! Printre senatori, şi un botoşănean!
Liderul Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, a lansat pe pagina sa de Facebook un avertisment legat de votul senatorilor legat de proiectul legii privind interzicerea autonomiei teritoriale.

"Senatul României a respins cu o largă majoritate proiectul meu de lege privind interzicerea autonomiei teritoriale și a oricărei forme de secesionism. Așadar, Senatul României este de acord cu autonomia teritorială și cu secesionismul, pe care nu dorește să le interzică prin lege, lăsând astfel cale liberă celor care desfășoară demersuri tot mai insistente în acest sens", spune Diaconu.

Liderul PRU crede că acest vot este o încurajare pentru organizaţiile separatiste maghiare din Transilvania. "Este o rușine că Senatul României, Camera Superioară a Parlamentului, încurajează astfel mișcările separatiste maghiare care acționează fățiș și care au primit prin votul de respingere dat de Senat o încurajare directă de continuare a activităților lor. În contextul separatismului rusesc cu pretexte etnice, care îi inspiră pe extremiștii maghiari cu largul concurs al Guvernului Viktor Orban, respingerea legii împotriva autonomiei teritoriale și a separatismului reprezintă un act de inconștiență al Senatului României. În egală măsură, Senatul a respins și legea privind interzicerea steagurilor etnice, încurajându-i astfel pe cei care doresc dispariția însemnelor statului român din zonele locuite de etnici maghiari și înlocuirea lor cu simboluri separatiste", continuă Diaconu, conform activenews.ro.

Acesta atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă arborarea steagului secuiesc: "Prin respingerea acestor două legi, Senatul României demonstrează că s-a pus la dispoziția mișcărilor separatiste maghiare de inspirație rusească și că nu au învățat lecția Ucrainei, unde la început au fost steagurile Novorusiei, iar apoi au apărut și separatiștii înarmați. Senatorii care au respins legile care puteau apăra România de separatismul etnic vor trebui să răspundă în fața alegătorilor, dar și în fața istoriei pentru felul în care au lăsat cale liberă celei mai mari amenințări la adresa integrității României".

Bogdan Diaconu a publicat, de asemenea, lista senatorilor care au votat împotriva aceste legi, printre ei figurând şi sneatorul PNL Viorel Grigoraş.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
52

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
138

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1425

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....