24 copii cu TSA inscrisi in APCA Botosani beneficiaza de servicii terapeutice gratuite!

24 copii cu TSA inscrisi in APCA Botosani beneficiaza de servicii terapeutice gratuite!
In urma succesului evenimentului organizat de Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din judeţul Botoşani (APCA) in data de 4 decembrie 2014, intitulat "Seara caritabila- Suflet pentru suflet", fondurile stranse cu aceasta ocazie au permis implementarea primului proiect al asociatiei dedicat recuperarii copiilor cu TSA (tulburări de spectru autist).

Proiectul ''PRIMUL PAS" - Servicii terapeutice gratuite acordate copiilor diagnosticati cu TSA din cadrul APCA Botosani are ca scop oferirea de servicii terapeutice gratuite pe o perioada de 11 luni (februarie- decembrie 2015) pentru 24 copii cu TSA.

Echipa multidisciplinara a proiectului este formata din specialisti cu experienta in domeniul serviciilor de recuperare destinate copiilor cu TSA si alte tulburari de dezvoltare si este formata din: coordonator de programe terapeutice, psiholog, logoped, asistent social, pedagogi de recuperare, educatori si ergoterapeut.

Copiii inscrisi in proiect beneficieaza de interventie 1 la 1, dar si de activitati terapeutice de grup organizate in 4 ateliere si anume: ''Educatia altfel'', Ergoterapie, Artterapie si Dezvoltare senzoriala.

Pe toata perioada derularii proiectului vom reveni cu noi informatii, imagini si filmari video care pot fi vazute si pe pagina de facebook a asociatiei https://www.facebook.com/pages/Asocia%C8%9Bia-P%C4%83rin%C8%9Bilor-Copiilor-cu-Autism-din-Jude%C8%9Bul-Boto%C8%99ani/300679840087389.

"In numele copiilor cu TSA, multumim inca o data pentru implicarea si sprijinul tuturor care au facut posibil ca acest proiect sa ia fiinta si odata cu el sa crestem sansele de recuperare ale copiilor", a precizat Gabriela Ivan, preşedintele Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism din judeţul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
15

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
70

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
266

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...