Cuvintele care i-au provocat moartea? Interviul acordat de Nemtov cu cateva minute inainte sa fie impuscat

Cuvintele care i-au provocat moartea? Interviul acordat de Nemtov cu cateva minute inainte sa fie impuscat
Cu cateva minute inainte sa fie impuscat mortal, Boris Nemtov, fostul vicepremier rus si unul dintre principalii contestatari ai lui Vladimir Putin, a acordat un interviu unui post de radio.

Asasinarea lui Nemtov a avut loc dupa ce acesta parasise sediul radioului "Ecoul Moscovei", alaturi de o tanara ucraineanca, potrivit Daily Beast. In interviul pe care il acordase cu cateva minute in urma, acesta a indemnat poporul rus sa nu se mai lase pacalit de Vladimir Putin.

"Credem ca pentru a reinstaura ordinea in tara si a depasi criza este nevoie de reforme politice importante. Concret, este necesar sa avem alegeri corecte, cu participarea opozitiei, sa stopam cenzura pentru a opri aceasta propaganda mincinoasa mizerabila ce a cuprins si a distrus mintile oamenilor din Rusia", a declarat Nemtov, citat de Daily Mail.

Liderul opozitiei a mai spus ca Vladimir Putin este vinovat pentru situatia in care a ajuns Rusia, pe care a descris-o ca fiind "o catastrofa absoluta".

"Bineinteles ca avem nevoie de o reforma politica in tara. Bineinteles ca atunci cand puterea este concentrata in mainile unei singure persoane, iar aceasta persoana decide intotdeauna, totul devine o catastrofa absoluta. Absoluta!", a subliniat acesta.

Totodata, Nemtov a mentionat ca si criza economica din Rusia este provocata din interior, de regimul lui Putin.

"Aceasta criza este una provocata din interior. Acest lucru devine evident cand privesti cum au evoluat celelalte tari. Vezi ca Rusia este in criza, iar economia SUA a crescut cu 4 procente, in timp ce cea din China cu mai mult de sapte procente", a conchis Nemtov.
La cateva minute dupa ce a facut aceste declaratii, Nemtov a fost impuscat mortal pe podul Bolsoi Mosvoretki, in apropiere de Kremlin.
Asasinarea fostului vicepremier vine cu o zi inainte de marsul opozitiei, anuntat pentru 1 martie la Moscova.

La inceputul acestei luni, Nemtov a acordat un interviu in care a spus ca e "speriat" ca Putin ar incerca sa-l omoare. "Mi-e teama ca Putin ma va ucide", spunea politicianul liberal, pentru o televiziune din Belarus, conform Ziare.com.

Boris Nemtov a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari ai presedintelui rus, Vladimir Putin. Este unul dintre co-presedintii partidului RPR-PARNAS, fondat inca din 1990. A fost prim-ministru adjunct in cadrul guvernului condus de Boris Eltin in ani 1990, fiind considerat favorit sa-l succeada pe Eltin la conducerea Rusiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
31

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
91

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
299

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...