Sefa DSVSA Botosani, Minodora Vasiliu, cercetata penal intr-o ancheta URIASA de falsificare a unor documente!

Sefa DSVSA Botosani, Minodora Vasiliu, cercetata penal intr-o ancheta URIASA de falsificare a unor documente!

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botosani, Minodora Vasiliu, este cercetată penal de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cadrul unei anchete iniţiată la finele anului trecut, privind falsificarea unor documente legate de starea de sănătate a unor vite care au fost sacrificate şi apoi exportate în Uniunea Europeană.

Mai mulţi şefi ai DSVSA din ţară sunt cercetaţi pentru că ar fi falsificat anumite documente la vaci care prezentau simptome de boala vacii nebune. Procurorii cercetează faptul că şefii de la ANSVSA au falsificat nişte documente legate de starea de sănătate a unor bovine, care au fost exportate în Uniunea Europeana, iar acest lucru ar putea pune în pericol exporturile de vită ale României în UE. O parte dintre informaţiile înregistrate în baza naţională de date ar fi fost modificate aşa încât animalele sacrificate să poată fi exportate.

In acest caz, Cristian Duicu, fostul director al Direcţiei Generale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alinetelor, din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, a fost arestat la finalul anului trecut.

Minodora Vasiliu este cercetata penal pentru abuz in serviciu si fals intelectual.

"Persoana la care faceţi referire are calitatea de suspect, fiind dispusă, la data de 29 octombrie 2014, efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Alte date care vizează cauza nu pot face obiectul unei comunicări publice la acest moment, întrucât ar impieta asupra bunului mers al anchetei", a declarat, pentru Stiri.botosani, procuror Ramona Bulcu, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Întrebată de această anchetă, Minodora Vasiliu nu a dorit să facă vreun comentariu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
61

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
82

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
380

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...