Şoc pentru doi parteneri din Botoşani! Au aflat că sunt infectaţi cu HIV!

Şoc pentru doi parteneri din Botoşani! Au aflat că sunt infectaţi cu HIV!

Veste cruntă primită de un bărbat şi o femeie din Botoşani! Cei doi au aflat la începutul acestui an că sunt infectaţi cu virusul HIV, Virusul Imunodeficienței Umane.

Analizele de laborator efectuate în cazul celor doi au confirmat faptul că au acest virus, dar nu se ştie care dintre cei doi parteneri l-a dobândit primul.

Şi nu sunt singurele cazuri depistate în 2015. Alţi doi barbaţi au aflat că sunt infectaţi cu acest virus.

Cei care au aflat anul acesta că au HIV au vârste cuprinse între 23 şi 48 de ani. Un alt cincilea caz a fost luat în evidenţe, fiind vorba de o persoană care până acum a locuit în alt judeţ, dar care are domiciliul în judeţul Botoşani şi a revenit acasă.

“Orice medic care suspicionează o infecţie HIV, pornind de la un caz de boală transmisă sexual, polispitalizări, o tuberculoză, sau o altă efecţiune, o scădere ponderală, un sindrom diareic mai mare de 30 de zile, are dreptul să suspicioneze o infecţie HIV şi prin laboratorul de sănătate publică se lucrează aceste teste gratuit. Orice cetăţean din judeţul Botoşani care se autosuspicionează sau vrea să se verifice se poate adresa şi testele se fac gratuit. Nu spunem că avem cazuri noi de îmbolnăvire până nu avem rezultate noi de la Centrul de referinţă", care este la Institutul Cantacuzino, a precizat medicul Ecaterina Chihaia, şeful Compartimentului de Epidemiologie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.

În judeţul Botoşani, la această dată sunt 221 de persoane infectate cu virusul HIV, iar alte 167 care au Sida.

HIV se poate transmite prin trei cai principale. O cale de transmitere a virusului HIV este prin contact sexual.
A doua cale prin care se transmite HIV este cea transplacentara de la mama infectata la copilul aflat inca in uter. Virusul poate patrunde in sangele copilului inainte ca acesta sa se nasca, cand se dezvolta in uter sau in timpul nasterii.

A treia cale de contactare a virusului este prin sange sau prin lichidele corpului, de obicei prin injectare. Inainte ca sangele sa fie testat pentru HIV, unele persoane au donat sange. Unii dintre ce care au primit sangele contaminat au fost infectati. In prezent, sangele donat este examinat cu atentie, in scopul prevenirii raspandirii virusului HIV prin transfuzii. Virusul poate fi transmis si prin refolosirea unui ac hipodermic nesterilizat sau a unei seringi nesterile, deja folosita de o persoana infectata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
12

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
152

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
47

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...