Rudel Obreja, atac la procurori dupa eliberarea din arest: Calca pe cadavre, tinta lor e Udrea, noi suntem portelanuri

Rudel Obreja, atac la procurori dupa eliberarea din arest: Calca pe cadavre, tinta lor e Udrea, noi suntem portelanuri
Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, eliberat marti seara, dupa ce luni a fost retinut, a lansat un atac dur la adresa procurorilor, pe care i-a acuzat ca "actioneaza discretionar", "calca pe cadavre" si "tinta lor e Elena Udrea".

"Lucrurile au fost si sunt evidente. Tinta e Udrea. E clar. Noi am fost trimisi la ICCJ fara a avea statutul de demnitar. Nu exista niciun fel de ilegalitate. Doua plati insumeaza 80% din cati bani a dat ministerul, plata catre Bute si catre Romexpo.

Bugetul galei de box este mult mai mare decat a dat ministerul. Banii au venit si de la parteneri, sponsori, un milion jumatate a dat ministerul. Modul in care actioneaza procurorii e un pericol, actioneaza discretionar (...) Merg si calca pe cadavre", a declarat Rudel Obreja, in fata jurnalistilor, scrie ziare.com.

Rudel Obreja a mai spus ca el a platit dobanzi de 150.000 de euro la BRD pana cand ministerul i-a facut plata care trebuia.

"Am facut gala pe propriile forte. Udrea e tinta principala si toate sagetile sunt indreptate catre ea. Noi suntem mici portelanuri printre picioarele elefantului. La tot ce s-a intamplat si ce se intampla in tara asta, era posibil sa fiu arestat. Eu nu trebuie sa stau nicio secunda in arest", a continuat fostul presedinte al Federatiei Romane de Box.

Cat despre acuzatiile ca Elena Udrea l-ar fi favorizat, Rudel Obreja a dorit sa clarifice spunand ca: "Udrea mi-a taiat doua milioane si jumatate din bugetul pe care l-am solicitat prima data ministerului. Faptul ca m-a avantajat Udrea pe mine e o poveste".

Rudel Obreja si primarul din Lupeni, Cornel Resmerita, au fost eliberati marti seara. Cei doi fusesera prezentati de procurori judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, dar magistratii de la ICCJ au stabilit insa ca nu este de competenta lor si ca o decizie in acest sens trebuie luata de Tribunalul Bucuresti.
De asemenea, urmeaza sa fie eliberati si Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, si Gheorghe Nastasia, fost secretarul general al MDRT.

Rudel Obreja a fost adus cu mandat, luni, la DNA. Cand a fost luat de la domiciliul sau, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box a sustinut ca toti banii folositi pentru organizarea Galei Bute au fost obtinuti legal. Cand a ajuns la DNA, acesta a spus ca cel mai probabil va fi retinut.

Surse judiciare au declarat, luni dimineata, pentru Ziare.com ca era vorba despre infractiuni prin care s-au fraudat fondurile ministerului pentru a fi trecute in patrimoniul lui Rudel Obreja, pentru ca acesta sa obtina credit de la BRD.
DNA a cerut Parlamentului sa incuviinteze inceperea urmaririi penale fata de deputatul Elena Udrea, fost ministru al Turismului, si senatorul Ion Ariton, fost ministrul al Economiei, in dosarul "Gala Bute".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
54

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
63

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
14

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...