Profesor la UMF Iaşi, reţinut după ce a cerut unei studente să se culce cu el săptămânal, timp de un semestru

Profesor la UMF Iaşi, reţinut după ce a cerut unei studente să se culce cu el săptămânal, timp de un semestru
Conferenţiarul universitar Dumitru Păduraru, de la UMF Iaşi, a fost reţinut în noaptea de vineri spre sâmbătă de procurorii DNA Iaşi după ce ar fi cerut unei studente să facă sex cu el pentru a o promova la examene.

Dumitru Păduraru a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru luare de mită, tentativă la viol şi şantaj acesta fiind reţinut pentru 24 de ore şi urmând a fi dus la instanţă pentru a fi arestat preventiv.

Păduraru este doar unul dintre medicii de la UMF Iaşi care în cursul zilei de joi, 30 ianuarie, au fost duşi la DNA într-un dosar de corupţie privind examenele de la unitatea de învăţământ ieşeană.

În ceea ce priveşte acuzaţiile lui Păduraru, anchetatorii au menţionat că în zilele de 15, 23 şi 26 ianuarie, acesta, în calitate de coordonator al disciplinei de anatomie de la UMF Iaşi, ar fi încercat să întreţină relaţii intime cu o studentă. Păduraru i-ar mai fi spus tinerei că dacă va face sex cu el, o dată pe săptămână, timp de un semestru, o va promova la disciplina sa.

Studenta a mers la DNA şi a semnat un denunţ împotriva profesorului său. 

"Din ordonantele de retinere intocmite de procurori a reiesit ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt: In zilele de 15, 23 si 26 ianuarie 2015, in calitate de coordonator al disciplinei anatomie" din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa" Iasi, inculpatul PADURARU DUMITRU a incercat sa intretina relatii intime, iar ulterior, relatii de aceeasi natura cu o frecventa saptamanala, in tot cursul semestrului al doilea al anului universitar 2014-2015, cu o studenta la Facultatea de Farmacie (denuntatoare in cauza), prin constrangerea psihica a acesteia, efectuata prin amenintarea cu faptul ca nu va putea promova altfel examenul la disciplina "Anatomie" (pe care urma sa-l sustina cu el, in calitate de profesor examinator, cel mai tarziu in vara anului 2015, cu ocazia reexaminarii), precum si prin promisiunea ca, in calitate de membru al comisiei de admitere la Facultatea de Medicina Generala din cadrul UMF Iasi, ii va facilita acesteia promovarea examenului de admitere in cadrul acestei facultati", au declarat procurorii de la DNA Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
74

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
72

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2339

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...