Ponta vrea ca românii din diaspora să contribuie la asigurările sociale: "10 euro pe lună de fiecare!"

Ponta vrea ca românii din diaspora să contribuie la asigurările sociale: "10 euro pe lună de fiecare!"
Românii din diaspora să contriobuie la asigurările sociale, chiar dacă ei se află înn străinătate. Măcar 10 euro de fiecare. Premierul Victor Ponta a făcut această propunere la dezbaterea pe tema Planului Naţional Anti-Sărăcie şi Promovare a Incluziunii Sociale 2014-2020, organizată joi 29 ianuarie de Fundaţia Friedrich Ebert România.

"Avem, o realitate, trei milioane din populația dinamică cu capacitate de muncă din România este în afara țării și nu plătește niciun ban", a spus Ponta în cadrul dezbaterii.

"Închipuiți-vă dacă cei trei milioane ar cotiza cu 10 euro pe lună, ar fi o contribuție pe care am simți-o. Creșterea numărului de contribuabili este o discuție sustenabilă".

Victor Ponta se face că nu ştie că aceste contribuţii sunt plătite de cei angajaţi în România, în timp ce cei din străinătate plătesc aceste contribuţii în ţările unde locuiesc şi muncesc. În plus, uită că românii din străinătate susţin economia naţională mai mult decât orice investiţii străine, prin miliardele de euro trimise anual în ţară, scrie în replică gazetaromaneasca.com.

Ponta a mai spus că, în viziunea sa, indexarea pensiilor, creşterea alocaţiilor nu reprezintă pomeni electorale. Acesta a spus că dacă fiscalizarea este scăzută atunci și banii pentru servicii sociale vor fi puțini.

Premierul a mai reamintit despre planul lui Barack Obama, care vizează impozitarea celor cu venituri foarte mari, spunând că o societate modernă are diverse modalități de a îi impozita pe cei competitivi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
118

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
252

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
116

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...