Accident de muncă: Angajaţi ai Direcţiei Silvice bătuţi de trei cetăţeni care furau lemne. Agresiunea a avut loc în prezenţa unui poliţist!

Accident de muncă: Angajaţi ai Direcţiei Silvice bătuţi de trei cetăţeni care furau lemne. Agresiunea a avut loc în prezenţa unui poliţist!
Agresiunea s-a petrecut în prezenţa unui poliţist! Trei botoşăneni care au fost prinşi la furat lemne din pădure i-au agresat pe cei doi pădurari veniţi să le ceară socoteală, alături de ei fiind şi un angajat al Poliţiei Corni!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani anunţă că pe 26 ianuarie, în jurul orelor 23.30 – 01-30, pe raza localităţii Corni a avut loc un eveniment în care au fost implicati doi angajaţi ai Direcţiei Silvice Botoşani.

În fişa de comunicare a evenimentului înaintată inspectoratului de către angajator se arată că, în timpul efectuării serviciului având ca scop prevenirea tăierilor ilegale de arbori şi furtul de material lemnos pe raza Cantonului Silvic Dogăria, pădurarul M. Petru, titular de canton, a depistat trei cetăţeni care tăiau si încărcau ilegal material lemnos din fondul forestier privat administrat de Ocolul Silvic Mihai Eminescu.

Întrucât cele trei persoane nu s-au supus avertismentului verbal dat de pădurar, acesta a solicitat telefonic ajutorul pădurarului vecin D. Dumitru si al Postului de Poliţie Corni, după care s-a deplasat cu maşina personală pentru a-i aduce la faţa locului pe cei cărora le-a solicitat sprijinul.

Între timp, cele trei persoane s-au deplasat cu căruţa încărcată cu lemne spre localitatea Corni, fiind surprinse de către cei doi pădurari şi de către lucrătorul de poliţie în apropierea locuinţei acestora. Aici a avut loc o altercaţie între cetăţeni şi pădurari, din care a rezultat vătămarea corporală prin fractură la nivelul piramidei nazale a pădurarului D. Dumitru, care necesită intervenţie chirurgicală, şi plagă deschisă la nivelul capului pădurarului M. Petru, pentru care a primit îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea.

"Evenimentul soldat cu incapacitate temporară de muncă va fi cercetat de către angajator, conform prevederilor legale în vigoare", informează Stelian Metler, inspector-şef în cadrul ITM Botoşani.

Vă reamintim că poliţiştii Secţiei Rurale 1 Botoşani au dispus, ieri, reţinerea pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani faţă de M. C., de 33 de ani, M. P., de 20 de ani și C. M., de 30 de ani, toți din comuna Corni, județul Botoșani, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală de material lemnos, furt de arbori și lovire sau alte violențe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
4

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...

Praf saharian deasupra României. ”Depunerile de praf vor fi vizibile și la nivelul solului!”

astăzi, 13:47
70

O nouă masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană va tranzita, începând de azi, de la ora 12.00 și până pe 18 aprilie, la ora 00.00, teritoriul României, c...

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
79

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...