Proiectul privind înfiinţarea de noi posturi la Primărie, contestat! "De unde atâţia bani?"

Proiectul privind înfiinţarea de noi posturi la Primărie, contestat! "De unde atâţia bani?"
Proiectul de hotărâre privind angajarea mai multor funcţionari şi crearea a patru noi posturi de directori în cadrul Primăriei Botoşani, propus de primarul Ovidiu Portariuc, a stârnit deja reacţii în rândul unor consilieri locali.

Cei care contestă acest proiect spun că posturile care se doresc a fi înfiinţate sunt pregătite pentru apropiaţi ai celor din Executivul Primăriei.

“Am rămas oarecum surprins de organigramele care sunt pe ordinea de zi, eu, ca şi consilier local. De vreo câteva săptămâni domnul primar se plânge că, consilierii liberali, prin faptul că au acordat nişte facilităţi fiscale oamenilor de afaceri care şi aşa sunt cu un picior în groapă, nu sunt bani şi trebuie să facem un nou credit. Dumnealui mai face vreo 20 şi ceva de posturi în aparatul propriu, mai exact 20 de posturi de execuţie şi patru de directori, că nu erau suficienţi şefi în primărie, mai trebuiau patru directori, director adjunct la Poliţia Locală, cred că e a cincea oară când îl pune, bănuiesc că are de rezolvat un prieten de insistă cu atâta abnegaţie şi devotament socialist şi la DSPSA face harcea-parcea. De unde atâţia bani, să plătim atâtea posturi?  Vom cere nişte lămuriri de la resurse umane ca să ne edificăm asupra cifrelor despre care vorbim. Cum poţi să te plângi că nu sunt bani şi că facilităţile acordate agenţilor economici împovărează municipiul, şi pe de altă parte facem angajări pe bandă rulantă? La Serviciul Edilitare a angajat un alt politruc, acuma angajează director adjunct", a spus consilierul local Eugen Ţurcanu.

Rămâne de văzut dacă la şedinţa ordinară de joi consilierii locali vor fi de acord cu înfiinţarea unor noi posturi în cadrul aparatului de specialitate al primarului, 24 mai exact. 

Vezi şi Primăria Botoşani se umple de şefi!

 

Spune-ne opinia ta