Udrea contraataca: In dosarul Microsoft sunt acuzatii care ar cutremura profund tara

Udrea contraataca: In dosarul Microsoft sunt acuzatii care ar cutremura profund tara
Elena Udrea e surprinsa de faptul ca Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru au fost eliberati din arest preventiv pentru ca "au spus oricine despre orice" si sustine ca in dosarul Microsoft exista acuzatii care daca ar aparea in presa "s-ar cutremura profund tara si s-ar duce pe apa sambetei ideea de anticoruptie!".

Afirmatiile au fost postate pe Facebook duminica seara, dupa ce Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru au fost eliberati din arest preventiv si mutati in arest la domiciliu, singurii ramasi in spatele gratiilor in dosarul Microsoft fiind oamenii de afaceri Nicolae Dumitru si Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea.

"Nu comentez masura luata de instanta in dosarul Microsoft, la cererea DNA, de a-i elibera pe Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru, dupa trei luni de arest preventiv, desi este grav ca s-a ajuns sa fii liber daca spui orice despre oricine, sau despre cine trebuie, adica daca faci acuzatii la adresa cuiva, chiar nedovedite.

Ma surprind insa cateva lucruri in acest moment: tacerea presei care urla din toti rarunchii in fiecare zi despre gravitatea faptelor din dosar si, impotriva lui Dorin Cocos, avand astfel pretext sa ma atace pe mine. Acum, desi declaratia lui Gabriel Sandu rascoleste tot sistemul si acuza nume mari precum Vasile Blaga, Roberta Anastase, Adriean Videanu, Radu Berceanu etc. este liniste, pe nimeni nu intereseaza sa discute. A nu se intelege ca eu ii consider vinovati de ceva. Dar pe mine m-au tocat zi de zi fara sa am vreo implicare, in timp ce in cazul celor acuzati de martori este o tacere ciudata", a scris pe Facebook Elena Udrea.

Presedintele PMP remarca faptul ca in dosarul Microsoft, despre care presa a scris ca ar fi cel mai mare dosar de coruptie, pentru ca in el se vorbea despre spagi de pana la 100 de milioane de euro date in 14 ani pentru 9 ministri, au ramas in arest, ca principali vinovati Dorin Cocos si Gheorghe Stefan.

"In rest, toata lumea este bine, libera sa isi petreaca vacantele la soare ori sa faca ce pofteste, sa fie Prim Ministru, cazul lui Victor Ponta, sa fie europarlamentar, cazul Dan Nica, sa fie senator, cazul Ecaterinei Andronescu etc. Care va fi mai iute la turnat dintre cei doi ca sa plece si el acasa? Tragic comic ar fi sa scrie fiecare impotriva celuilalt, sa puna justitia in dificultate. Cred ca ar fi interesant si sa vedem toata declaratia data de Gabi Sandu. Inteleg ca a formulat acuzatii, care nu au aparut, la adresa reprezentantilor unor institutii, care, daca ar fi intr-adevar pomenite, s-ar cutremura profund tara si s-ar duce pe apa sambetei ideea de anticoruptie!", a mai scris Elena Udrea, fara sa intre in detalii.

In dosarul Microsoft, oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru si primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mita si spalare de bani.

Cei patru au fost arestati preventiv in 29 octombrie, iar ulterior li s-au prelungit mandatele, scrie ziare.com.

In acest dosar apar si numele altor opt fosti ministri: senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Adriana Ticau.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
4

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
484

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
153

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...