Vechiul Executiv al Primăriei Botoşani ar putea fi dat în judecată de actualii şefi! Vezi motivul!

Vechiul Executiv al Primăriei Botoşani ar putea fi dat în judecată de actualii şefi! Vezi motivul!
Situaţie delicată la Primăria Botoşani! În cazul în care municipalitatea nu va reuşi să recupereze corecţia financiară de 16 milioane de lei, ce a fost aplicată la proiectul privind modernizarea sistemului de termoficare, va fi aproape imposibil de acoperit necesarul pentru plata ratelor pentru investiţiile aflate în derulare la această dată în municipiul Botoşani, pentru care s-a convenit plata unor rate anuale, cum ar fi nocturna de la Stadionul Municipal.

Executivul Primăriei Botoşani a făcut numeroase demersuri la nivel central pentru recuperarea sumei.

În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, actualii şefi ai Primăriei se vor îndrepta în instanţă împotriva vechiului Executiv, pentru recuperarea prejudiciului, după cum a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Corecţia financiară a fost inclusă în bugetul pe acest an, la capitolul Venituri. 

“Depindem foarte mult pe zona de dezvoltare de recuperarea acelei corecţii financiare. Nerecuperarea acelei corecţii ne va pune într-o situaţie extrem de dificilă, vorbim în primul rând de îndeplinirea obligaţiilor în legătură cu contractele în derulare. Avem zece contracte cu plata anuală în rate. Nerecuperarea acestei sume ne pune în imposibilitatea de a asigura aceste plăţi. E un prejudiciu enorm pentru municipalitate, vorbim de 16 milioane de lei. Am speranţa totuşi că până la urmă vom găsi o soluţie. Am făcut contestaţii, am avut numeroase discuţii, mai sunt câteva oraşe în situaţia noastră, să sperăm că Guvernul va găsi o soluţie, altfel în mod normal suntem nevoiţi să ne îndreptăm împotriva fostei administraţii pentru că de undeva trebuie acoperită această sumă şi mai există precedent pe această zonă şi în alte locuri", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Bugetul estimat pe zona de dezvoltare, pentru anul în curs, este de 92 de milioane de lei, din care 44 de milioane sunt pentru proiectele aflate în derulare, iar diferenţa pentru investiţii noi. Edilul-şef al municipiului a evitat deocamdată să spună care sunt aceste investiţii noi. 

 

Spune-ne opinia ta