Afacerist botoşănean, trimis în judecată pentru evaziune fiscală!

Afacerist botoşănean, trimis în judecată pentru evaziune fiscală!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a doi oameni de afaceri, dintre care unul din Botoşani, aceştia fiind acuzaţi de evaziune fiscală, prejudiciul în acest dosar fiind estimat de peste 600.000 de lei.

Este vorba Constantin Cuciureanu, de 44 ani, din municipiul Botoşani, arestat în altă cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi Dumitru Morhan de 56 ani, din com. Dărmăneşti, jud. Suceava, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală".

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, în perioada februarie – decembrie 2005, cei doi au dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii a cărui administrator era inculpatul Cuciureanu Constantin, a unor documente care nu au avut la bază operaţiuni reale în scopul de a sustrage de la plata către bugetul consolidat al statului a unor sume de bani reprezentând TVA dedus nelegal, au emis şi au ştornat facturi fiscale, reprezentând operaţiuni comerciale nereale, cu scopul urmărit de a se sustrage de la plata unor sume de bani datorate bugetului consolidat al statului, reprezentând TVA colectat şi ajustat nelegal, precum şi de amânare la plată a impozitului pe profit, în sumă totală de 626.779 lei, la care se adaugă accesorii în sumă de 6.576 lei.

Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie., se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
111

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
94

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
96

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...