Sofia Vicoveanca le-a cântat colinde deţinuţilor din Penitenciarul Botoşani!

Sofia Vicoveanca le-a cântat colinde deţinuţilor din Penitenciarul Botoşani!
 Sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă de mare încărcătură afectivă, Crăciunul fiind o sărbătoare a bucuriei şi veseliei, marcată prin emoţia naşterii Domnului Iisus Hristos.

   În această perioada, membrii Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială au pregătit o serie de activităţi reunite sugestiv în "Proiectul de Crăciun", menite să promoveze semnificaţia şi spiritul sărbătorilor de iarnă, valorile, tradiţiile creştine şi obiceiurile de iarnă.

În acest context, alături de activitățile cu tradiție în această perioadă a anului, membrii Serviciului Asistență Psihosocială au organizat vineri, 19 decembrie, întâlniri între zece deținuți și copiii acestora pentru care a fost instituită măsura de plasament familial/ rezidenţial, în scopul menținerii legăturii cu familia şi mediul de suport.

Glasuri de copii au răsunat în unitatea penitenciară și în zilele următoare, la capela “Duminica tuturor sfinților, care, prin frumoasele colinde interpretate, au adus o rază de lumină și bucurie în sufletele deținuților din Penitenciarul Botoșani.

Cu aceeași bucurie în suflet, doamna Sofia Vicoveanca a prezentat un frumos program de colinde și cântece tradiționale la care au avut acces 60 de deținuți. Fiind primit cu mare apreciere, programul a fost transmis și prin studioul tv cu circuit închis spre a putea fi vizionat de toți deținuții aflați în custodia penitenciarului.

 În perioada premărgătoare Sărbătorii Nasterii Domnului, preotul unității, cu sprijinul preoților din cadrul Protopopiatului Botoșani, oficiază serviciile religioase specifice acestei perioade, urmând ca, în zilele de Crăciun, persoanele condamnate să participe la Sfânta Liturghie.

Organizarea acestor activităţi au ca scop aducerea în rândul persoanelor condamnate  a sentimentului de bucurie şi a atmosferei calde pe care le creează colindele şi tradiţiile de sărbători.

"Mulţumim, pe această cale, tuturor reprezentanţilor bisericilor şi confesiunilor religioase, reprezentanţilor societăţii civile care au fost alături de Penitenciarul Botoșani şi persoanele condamnate pe tot parcursul anului. Nu în ultimul rând, dorim să mulţumim reprezentanţilor mass-media care, în materialele jurnalistice realizate, au oglindit în mod real şi obiectiv activităţile desfăşurate de către unitatea de detenţie", a precizat Comisar şef Victor Cuzic, directorul Penitenciarului Botoşani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
67

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
78

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
70

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...