Ajutor de minimis pentru agentii economici din municipiul Botosani! Vezi cine poate beneficia!

Ajutor de minimis pentru agentii economici din municipiul Botosani! Vezi cine poate beneficia!
Pe final de an, consilierii locali din Botosani au aprobat acordarea unor facilitati agentilor economici pentru stimularea investitiilor si crearea de noi locuri de munca in oras.

Schema de minimis aprobata de alesii municipali consta in acordarea unor facilitati fiscale sub forma scutirilor la plata impozitului pe cladiri si a impozitului pe teren pentru intreprinderile care realizeaza investitii initiale in active corporale si necorporale si/sau echipamente tehnologice si creeaza noi locuri de munca.

Prin adoptarea acestei forme de ajutor se urmareste ca la nivelul municipiului Botosani sa se creeze oportunitati de angajare pentru persoanele dezavantajate si excluse social sau pentru care exista riscul excluderii sociale, se arata in referatul proiectului de hotarare.

Astfel, ajutorul de minimis consta in scutirea la plata a impozitului pe cladiri si a impozitului pe teren, pentru intreprinderile care efectueaza o investitie initiala in municipiul Botosani care depaseste echivalentul in lei a 75.000 de euro, iar dupa finalizarea investitiei asigura crearea unui numar de cel putin 5 noi locuri de munca.

Scutirea la plata a impozitului pe cladiri si a impozitului pe teren se acorda pe o perioada de trei ani, fara a depasi termenul final al schemei de ajutor de minimis, 31 decembrie 2019.

Acordarea ajutorului de minimis pentru investitia initiala este conditionata de mentinerea acesteia, inclusiv a locurilor de munca nou create, pentru o perioada minima de 5 ani in cazul intreprinderilor mari si de 3 ani in cazul intreprinderilor mici si mijlocii, de la data finalizarii investitiei.

Pentru a fi eligibila intreprinderea solicitanta a ajutorului de minimis trebuie sa nu fi beneficiat in ultimii doi ani fiscali in curs, fie din surse ale bugetului de stat sau ale autoritatilor locale, fie din surse comunitare, de ajutor de minimis care, cumulat cu suma solicitata in proiect, sa depaseasca echivalentul in lei a 200.000 de euro, iar in cazul intreprinderii care activeaza in sectorul rutier a 100.000 de euro.

Reprezentantii municipalitatii au estimat ca de aceasta schema de minimis vor beneficia aproximativ 50 de intreprinderi mici si mijlocii si intreprinderi mari, iar bugetul alocat pentru aceasta schema, pe perioada de aplicare, este de 1,2 milioane de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
87

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
98

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
124

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...