Scandal in Consiliul Local!

Scandal in Consiliul Local!
Spiritele s-au incins, luni, in ultima sedinta ordinara de Consiliu Local! Proiectul de hotarare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pe anul 2015 a iscat discutii aprinse intre alesi.

Dupa discutii in contradictoriu intre alesii municipali, cei mai vocali fiind consilierii liberali, primarul Ovidiu Portariuc a anuntat ca retrage de pe ordinea de zi proiectul pe care l-a propus, desi mai multi alesi municipali au facut amendamente.
Decizia edilului-sef de a retrage proiectul a starnit nemultumirea consilierilor locali ai PNL.

“Nu este firesc sa se retraga proiectul atunci cand trebuiau supuse spre aprobare amendamentele. Va rugam sa ne oferiti o pauza de consultari astfel incat sa luam o decizie", a spus Catalina Lupascu.

Dupa cinci minute de pauza, prin vocea Catalinei Lupascu, consilierii PNL au cerut primarului sa scoata mai multe proiecte de hotarare de pe ordinea de zi, printre care cel privind alocarea unei sume din bugetul local pentru organizarea Revelionului si cel privind infiintarea Fundatiei Spirit Civic, in caz contrar acestia amenintand ca vor palasi sala de sedinte.

Primarul Ovidiu Portariuc a facut un apel la alesii municipali sa ramana in continuare la sedinta ordinara, spunand ca pe ordinea de zi sunt si proiecte cu fonduri europene care sunt in pericol daca consilierii nu isi dau astazi votul.

In cele din urma, cele doua tabere au ajuns la un consens, de pe ordinea de zi fiind scoase proiectele cu Revelionul si infiintarea fundatiei.

Proiectul privind taxele si impozitele locale va fi repus in discutie in data de 29 decembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
591

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
108

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...