Reactia primului roman care va fi decorat de Iohannis

Reactia primului roman care va fi decorat de Iohannis
Octav Bjoza, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, a reactionat, luni, dupa ce presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat ca il va decora cu cea mai inalta distinctie a statului roman, Ordinul National Steaua Romaniei.

"E un gest care ne bucura. Ca prima zi de lucru sa fie inceputa cu fostii detinuti politici deportati e extraordinar. Inseamna ca Iohannis pune pret pe ultimele repere morale ale Romaniei", a declarat Octav Bjoza la Romania TV.

Acesta a precizat ca nu are emotii, pentru ca niciodata in viata sa nu a avut emotii. "Sunt o fire tare", a punctat el.
Intrebat despre ceea ce ii va spune noului presedinte al Romaniei, Bjoza a raspuns: "O sa ascultati atunci ce o sa ii spun. Nu am ceva deosebit. O sa ii multumim ca un presedinte al Romaniei s-a gandit la aceste ultimele repere morale din aceasta tara".

"Pentru noi a fost una dintre cele mai placute surprize ale ultimilor 25 de ani. Este pentru prima data pentru un presedinte al tarii cand isi incepe prima zi de munca cu fostii detinuti politici, cea mai vitregita categorie de persoane. (...) In Romania, care a avut poate cele mai multe lagare ale mortii, nimeni nu s-a gandit sa pastreze un lagar ca sa fie muzeu, ci s-a dorit sa se stearga orice urma a crimelor comunismului, pentru ca foarte multi din criminali au prosperat in loc sa fie trasi la raspundere", a spus acesta la Digi 24.

In 2013, Octav Bjoza a primit si decoratia regala "Nihil Sine Deo".

"S-au gandit cei de la Casa Regala si Majestatea sa Regele Mihai I cand ne-a invitat si am fost primii invitati, am deschis seria primirilor cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani. Majestatea sa a gandit ca este corect ca noi sa fim primiti primii. Atunci cei prezenti am primit si medalii aniversare (...) Nu mi-a fost atribuita mie, ci Asociatiei Fostilor Detinuti Politici", a mai spus el la Romania TV.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat, luni, pe o retea de socializare ca prima decoratie din mandatul sau de sef al statului va fi oferita lui Octav Bjoza, presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania. Acesta va primi Ordinul National Steaua Romaniei, iar ceremonia va avea loc la ora 16:00 in Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
82

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
46

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
51

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...