Primaria nu va mai acorda tichete sociale pensionarilor!

Primaria nu va mai acorda tichete sociale pensionarilor!
Initiativa primarului Ovidiu Portariuc privind acordarea unor beneficii de asistenta sociala, sub forma de tichete sociale, persoanelor varstnice din municipiul Botosani, nu a fost agreata de majoritatea din Consiliul Local.

Proiectul de hotarare propus de edilul-sef al municipiului prevedea acordarea unor tichete sociale persoanelor varstnice cu un venit net, provenit dintr-o singura pensie sau din pensii cumulate, mai mic sau cel mult egal cu 700 de lei.

Pensionarii ar fi trebuit sa primeasca doua tichete pe an, de Pasti si de Craciun, in valoare de 50 de lei fiecare, in baza carora ar fi putut sa isi achizitioneze produse alimentare, articole de imbracaminte si incaltaminte, servicii medicale, precum si unele bunuri de larg consum.

Mai multi consilieri locali au intrebat de ce aceasta facilitate nu se acorda tuturor botosanenilor cu venituri reduse.
 
“Poate ca cetatenii municipiului Botosani care ne urmaresc si ne voteaza in Consiliul Local ar trebui sa stie ca orice persoana poate beneficia de aceasta forma de ajutor social si nu doar o anumita categorie sociala pe care o alegem noi aleatoriu, pe spranceana. De ce dam o forma de ajutor social numai pensionarilor, de ce nu dam tuturor persoanelor care au nevoie? Toti ar trebui ajutati', a spus consilierul local Eugen Turcanu.
 

“De ce dam numai la pensionari, poate sunt si tineri care au venituri pana in 700 de lei si poate mai au si doi-trei copii de intretinut. Care e avantajul lor, de nu beneficiaza de asemenea ajutor?", a intrebat si consilierul local Catalin Alexa.
 
Primarul Ovidiu Portariuc a explicat de ce a propus ca aceste tichete sociale sa fie acordate persoanelor varstnice, specificand ca municipalitatea are in vedere masuri pentru toate categoriile sociale.
 
“Proiectul propus face parte din strategia noastra de a proteja grupurile vulnerabile din zona sociala. In acelasi timp este o obligatie legala a municipalitatii de a preveni fenomenele de saracie si excluziune sociala. De ce ne adresam batranilor si nu tinerilor? Tinerii au capacitatea de a munci, nu vreau sa incurajam nemunca, tinerii isi pot asigura un venit, batranii sunt intr-o situatie de fragilitate datorita varstei si problemelor de sanatate. Nu mai au capacitatea de a-si asigura un venit", a mentionat primarul Ovidiu Portariuc.

Dupa discutii in contradictoriu ce au durat cateva minute, alesii municipali au respins proiectul propus de primar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
122

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
87

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
80

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...