Razie a jandarmilor în Piața Mare din Botoșani!

Razie a jandarmilor în Piața Mare din Botoșani!
Nouă sancțiuni contravenționale în valoare de 1500 de lei au aplicat jandarmii în Piața Centrală a municipiului Botoșani, în urma unei acțiuni pentru combaterea comerțului ilegal cu produse accizabile și verificarea respectării prevederilor legale privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. 

În afara amenzilor, jandarmii au aplicat și măsura complementară de ridicare în vederea confiscării a 84 pachete de țigări și altor bunuri în valoare de 650 de lei.

Țigările vor fi predate Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J.Botoșani, iar celelalte bunuri, după rămânerea definitivă a proceselor-verbale de constatare și sancționare a contravenției, vor fi preluate de către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani.

Conform prevederilor Codului Vamal, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, sunt asimilate infracţiunii de contrabandă şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

 
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
55

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
81

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
142

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...