Boli grave, care pot fi descoperite la dentist!

Boli grave, care pot fi descoperite la dentist!
Vizita la stomatolog nu îți asigură doar o dantură sănătoasă, ci te poate ajuta să descoperi la timp boli grave. 

Un studiu din 2014 a arătat că foarte mulți stomatologi și-au trimis pacienții la un control care să stabilească dacă suferă de diabet, după ce au constatat că aceștia aveau gingiile umflate. Potrivit specialiștilor, nivelul ridicat de zahăr din sânge afectează dinții unei persoane. În plus, diabetul usucă gura, cauzând apariția plăcii bacteriene și agravând problemele dentare. Conform Unica, dentiștii susțin că sunt două simptome care anunță diabetul: multiple abcese și respirația urât mirositoare.

Bolile de inimă

Dinții spun câte ceva și despre sănătatea inimii tale. Un studiu din 2007 a arătat că oamenii care suferă de paradontoză au un risc mai mare de a suferi de boli cardiace decât cei care au o igienă orală bună. În plus, dacă ai, deja, ambele afecțiuni, odată ce tratezi paradontoza, îmbunătățești și sănătatea inimii.

Demența

Cercetătorii britanici au constatat că pierderea dinților este asociată cu un declin al sănătății mentale. Descoperirile întăresc concluziile unui studiu din 2012, care a arătat că adulții care aveau o igienă orală precară aveau un risc cu 76% mai mare de a suferi de demență.

Osteoporoza

Osteoporoza nu cauzează apariția cariilor, dar dentistul poate spune dacă ai oasele slăbite doar privind structura gingiilor și a obrajilor. Dacă este sănătoasă și densă, înseamnă că și oasele tale sunt la fel.

Boala de reflux gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian se vede cel mai bine în gură. Dacă o ai, smalțul dinților este serios afectat de acidul din stomac. Acest lucru se vede mai ales la dinții din față, care încep să se erodeze.
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Firmele care nu folosesc sistemul e-factura, pasibile de amenzi!

astăzi, 19:21
8

Ministerul Finanțelor vrea să prelungească perioada de neaplicare a amenzilor pentru contribuabilii care nu folosesc Ro e-factura."Încă de la începutul implementării sistemul...

Ce trebuie să facă șoferii dacă vor să radieze mașina dacă nu o mai folosesc, fără să o ducă la casat!

astăzi, 18:14
105

Procesul de scoatere definitivă a unei mașini din circulație presupune parcurgerea mai multor etape.Proprietarul sau delegatul trebuie să depună o serie de acte doveditoare la mai multe autor...

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
57

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...