Ponta a semnat decizia prin care o numeşte din nou pe Ioana Petrescu în poziţia de consilier

Ponta a semnat decizia prin care o numeşte din nou pe Ioana Petrescu în poziţia de consilier
Premierul Victor Ponta a semnat, joi, decizia prin care Ioana Petrescu, fostul ministru al Finanţelor, este numită consilier de stat în Cancelaria prim-ministrului, informează Mediafax.

Ioana Petrescu anunţase, luni, că va reveni în poziţia de consilier al premierului, funcţie ocupată în perioada septembrie 2013 - martie 2014. Ea a fost numită ministru al Finanţelor în luna martie a acestui an. În noua configuraţie guvernamentală, Darius Vâlcov va prelua portfoliul Finanţelor, comasat cu cel al Bugetului.

Ioana Petrescu a fost întrebată, pe 1 decembrie, de jurnalişti, după ce a participat la parada militară din Bucureşti, dedicată Zilei Naţionale, dacă îi este teamă că va fi remaniată, ea precizând: "Nu, cu siguranţă nu, eu sunt aici să-mi fac treaba până la capăt".

Cu un doctorat în Economie la Harvard University, Ioana Petrescu a absolvit Wellesley College (SUA), fiind licenţiată în economie şi matematică. Înainte de a reveni în România, Petrescu a activat ca profesor asistent la Universitatea Maryland School of Public Policy.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
54

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
100

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
130

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...