CALENDARUL Evaluarilor Nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a!

CALENDARUL Evaluarilor Nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a!

   Agerpres

Ministerul Educatiei a publicat Ordinul de ministru nr. 5123/15.12.2014 privind aprobarea Metodologiei de organizare si desfasurare a Evaluarilor Nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a in anul scolar 2014-2015 si pentru aprobarea Calendarului acestor evaluari. 

Evaluarile Nationale de la finalul claselor  a II-a, a IV-a si a VI-a incep in luna mai 2015. Primii evaluati vor fi elevii de clasa a II-a, care vor fi testati la Scris, Citit - Limba romana si la Matematica, iar ultimele evaluari din 2015 vor fi cele administrate la clasa a VI-a. Aici, copiii vor fi testati la Limba si comunicare, precum si la Matematica si Stiinte ale naturii, pe 2 si 3 iunie. Datele sunt prevazute in ordinul de ministru aprobat in urma cu doua zile de Remus Pricopie. 

Clasa a II-a:
18 mai 2015: Scris - Limba romana
19 mai 2015: Citit - Limba romana / Scris-Citit: Limba romana pentru minoritatile nationale
20 mai 2015: Matematica
21 mai 2015: Scris - Limba materna
22 mai 2015: Citit - Limba materna

Clasa a IV-a:
26 mai 2015: Limba romana
27 mai 2015: Matematica
28 mai 2015: Limba materna

Clasa a VI-a:
2 iunie 2015: Limba si comunicare
3 iunie 2015: Matematica si Stiinte ale naturii

Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), din subordinea Ministerului Educatiei, este institutia care va elabora testele, caietele cadrului didactic si fisele de evaluare. 

Subiectele de la aceste evaluari de final de clasa sunt in concordanta cu programele scolare, au un nivel mediu de dificultate si un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale (de exemplu, testele PISA, cu un grad inalt de interdisciplinaritate), se arata in Metodologia publicata de Ministerul Educatiei.

Evaluarile se desfasoara in timpul orelor de curs, un functie de programul fiecarei scoli. La clasa a VI-a, comisiile judetene trebuie sa stabileasca un interval orar unic pentru desfasurarea testelor, pentru toate scolile din judet.

La clasa a II-a, elevilor le vor fi date testele si vor fi supravegheati de invatatoarea de la clasa. La clasele a IV-a si a VI-a, administratorul de test este un profesor care nu preda la clasa respectiva. Pe toata durata evaluarii, administratorul de test este asistat de un al doilea profesor, care nu preda la clasa respectiva, prevede metodologia.

Salile in care se desfasoara evaluarile sunt, de regula, salile de clasa in care elevii clasei invata in mod obisnuit, iar copiii se aseaza in banci in aceeasi ordine pe care o respecta la ore.  

Sursa: HotNews
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
761

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
245

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
202

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...