Băsescu, atac la noii miniștri Pop și Cîmpeanu, pe tema plagiatului lui Victor Ponta

Băsescu, atac la noii miniștri Pop și Cîmpeanu, pe tema plagiatului lui Victor Ponta
Noii miniștri ai Cabinetului Ponta au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Traian Băsescu. Președintele a început ceremonia cu un atac la miniștrii Liviu Pop și Sorin Cîmpeanu pe tema plagiatului lui Victor Ponta, relatează Digi24.

"Înainte de a începe ceremonia aș vrea să vă citesc un paragraf dintr-o decizie a CCR, pentru a elimina orice dubiu cu privire la evenimentul de azi. Decizia 98/07.02.2008:

Din textul Constituției rezultă că în cazurile prevăzute la alineatul 1 și 3 din articolul 85, numirea de către Președintele României a miniștrilor este un act de executare a hotărârii Parlamentului și de învestire pe această bază a miniștrilor de către șeful statului. Hotărârea organului reprezentativ suprem al poporului român, Parlamentul, este un act obligatoriu pe care Președintele nu l-ar putea refuza decât prin săvârșirea unor grave fapte de încălcare a Constituției. Acesta este și motivul pentru care voi primi astăzi și jurământul domnului Liviu Pop și al domnului ministru al Educației, care au contribuit, prin distrugerea de instituții ale Educației, la un fals în interes public" a ținut să precizeze Traian Băsescu înainte de ceremonia de învestire.

Atacul președintelui vine după ce premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că renunță la titlul de Doctor.

Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că a fost surprins de atacul președintelui, dar că în rest nu comentează. "M-a surprins replica președintelui Traian Băsescu, însă nu am niciun comentariu. Niciodată nu am fost consultat nici direct, nici tangențial, nu m-am exprimat prin vot sau altfel cu referire la acest subiect. Gestul premierului are o semnificație pozitivă importantă, în condițiile în care s-a dovedit că acuzele au fost nefondate, domnia sa a decis totuși să renunțe la titlul de Doctor. Sistemul educațional este unul foarte complex. Dacă ne vom concentra pe subiecte de senzație obiectivele majore vor avea de suferit", a declarat Cîmpeanu.

Și Liviu Pop a dat un răspuns după atacul președintelui. "Permiteți-mi să nu comentez foarte mult acest subiect, nu își are rostul. Domnia sa mai are 3-4 zile de mandat, are niste supărări personale pe care și le-a manifestat astăzi."
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
773

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
246

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
208

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...