Specialiștii ieșeni răstoarnă raportul celor de la Botoșani în cazul femeii operată de patru ori, după naștere! Vezi ce spun!

Specialiștii ieșeni răstoarnă raportul celor de la Botoșani în cazul femeii operată de patru ori, după naștere! Vezi ce spun!

 Medicul Angela Turcanu  

Specialiștii ieșeni s-au pronunțat cu privire la cazul botoșănencei care în urmă cu mai bine de o lună a fost supusă la trei intervenții chirurgicale în doar 24 de ore, după ce copilul i-a murit la naștere.

Ancheta făcută de comisia constituită la nivelul Spitalului Județean a concluzionat că au fost respectate toate protocoalele medicale, raportul fiind trimis și la Iași profesorului universitar Mircea Onofriescu. După ce a analizat cele întâmplate la Maternitatea Botoșani, profesorul a concluzionat că au fost "deficiențe" și a propus sancționarea administrativă a medicului care a îngrijit pacienta.

În plus, în opinia acestuia operația de cezariană ar fi trebuit făcută mult mai repede.

"Domnul profesor apreciază că sunt deficiențe în monitorizarea travaliului gravidei și recomandă sancțiune administrativă pentru medicul care a supravegheat gravida. Va fi analizată propunerea domnului profesor în comisia de disciplină a spitalului și se vor lua măsuri de rigoare. Deficiențe, exact aceasta este concluzia domnului profesor. În același timp domnul profesor apreciază modul în care s-a intervenit ulterior în echipă multidisciplinară și s-a rezolvat cazul", a declarat medicul Angela Țurcanu, directorul medical al Spitalului Județean Mavromati.

Mihaela Profir, în vârstă de 35 de ani, s-a prezentat în urmă cu mai bine de o lunnă pentru a aduce pe lume cel de-al doilea copil. Femeia mai are un băiat în vârstă de 8 ani.

Soțul femeii, Dumitru Profir, spune că soția sa a fost lăsată să nască pe cale naturală și, deși le-a spus la un moment dat că nu mai poate să împingă fătul și a cerut să i se facă operație de cezariană, după cum susține bărbatul, medicul care o asistat la naștere a insistat să nască pe cale naturală.

Bărbatul spune că soția sa a leșinat la un moment dat și s-a trezit pe un pat pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean. Ulterior, a aflat că partenera sa a fost operată de trei ori, în doar 24 de ore, de două ori la Maternitate și o dată la Spitalul Județean Mavromati.

Necropsia efectuată a arătat că bebelușul, care a avut la naștere o greutate de 3.800 de grame, a murit din cauza lipsei de oxigen.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...

Praf saharian deasupra României. ”Depunerile de praf vor fi vizibile și la nivelul solului!”

astăzi, 13:47
69

O nouă masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană va tranzita, începând de azi, de la ora 12.00 și până pe 18 aprilie, la ora 00.00, teritoriul României, c...

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
76

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...