Necaz în prag de iarnă! Casă cuprinsă de flăcări, în municipiu!

Necaz în prag de iarnă! Casă cuprinsă de flăcări, în municipiu!
O femeie din municipiul Botoşani a fost la un pas să rămână fără acoperiş deasupra capului după ce acesta s-a aprins din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

S-a întâmplat ieri dimineaţă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin înainte de ora 10.00.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardea o parte din acoperiş, existând pericolul ca flăcările să se extindă la întregul imobil. Incendiul a fost stins în mai puţin de jumătate de oră, fiind salvate bunuri materiale în valoare de cca. 300.000 de lei.

S-au înregistrat pagube materiale de aproximativ 20.000 lei. La faţa locului s-a deplasat şi echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani care a acordat îngrijiri medicale proprietarei ce a suferit un atac de panică.

"Coşurile de fum defecte sau necurăţate se află printre cele mai frecvente cauze care generează incendii la Botoşani în sezonul rece şi nu numai. Cele mai multe evenimente ar putea fi prevenite dacă s-ar respecta o serie de reguli şi măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor. De aceea este bine de ştiut că sobele folosite pentru încălzit pe timp de iarnă şi cele folosite pentru preparatul hranei, trebuie să aibă coşuri pentru evacuarea fumului executate din cărămidă pe fundaţie proprie. La trecerea prin planşeele executate din lemn sau alte materiale combustibile, pereţii coşului de evacuare trebuie să asigure protecţia termică faţă de acestea. Coşurile, indiferent de construcţia lor, trebuie curăţate de zgură o dată la cel mult două luni de funcţionare.", a declarat plt. maj. Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
630

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
138

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
86

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...