A murit scriitorul Sorin Preda, nepot de frate al lui Marin Preda

A murit scriitorul Sorin Preda, nepot de frate al lui Marin Preda
Sorin Preda, scriitor, cunoscut publicului larg prin articolele din Formula AS, era cadru asociat la Universitatea din București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, a murit. Profesorul a decedat miercuri, 26 noiembrie, la vârsta de 63 de ani, ne informează DC News. Sorin Preda venea să le predea studenților de la FJSC, dar i s-a facut rău și a căzut.

Sorin Preda a făcut infarct, iar mai mulți studenţi au chemat Salvarea, dar a fost prea târziu. A fost resuscitat timp de 30 de minute, dar eforturile medicilor au fost în zadar.  Profesorul, care fusese operat pe inimă în urmă cu trei luni, a murit.

Sorin Preda s-a născut pe data de 12 decembrie 1951, la București și a fost prozator, publicist și profesor de jurnalism. A absolvit în 1974 Facultatea de Limba și Literatura Română a Universității din București și este doctor în Științele Comunicării. A fost membru al cenaclului "Junimea" și al grupării literare "Noii" care, între 1971-1973, editează revista de perete cu același nume. Ca scriitor, a debutat în 1981 cu volumul de proză scurtă "Povestiri terminate înainte de a începe".

Sorin Preda a fost doctor în științele comunicării și susținea cursuri în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București, dar și la Universitatea "Dunărea de Jos", Galați.

A publicat volumele "Povestiri terminate înainte de a începe (1981)", "Parțial color (1985)", "Plus-minus o zi (1988)" și "Moromeții: ultimul capitol (2010)".

De același autor, la Editura Polirom au apărut volumele "Tehnici de redactare în presa scrisă (2006)" și "Jurnalismul cultural si de opinie (2006)". Sorin Preda a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România și membru fondator al Asociației Scriitorilor Profesioniști din România.

Sorin Preda scria la "Formula AS"

Sorin Preda scria de foarte mult timp la "Formula AS".

"Este foarte important cu cine lucrezi. Venind la "AS" în 1994, am făcut cea mai inspirată alegere din viața mea. E vorba de revistă, de calitatea ei jurnalistică. E vorba, mai ales, de marea familie pe care am găsit-o în interiorul redacției. Îmbătrânit în ale presei, știu să prețuiesc, să compar în cunoștință de cauză", spunea profesorul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
64

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
200

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
334

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...