Mircea Basescu a fost eliberat

Mircea Basescu a fost eliberat
Mircea Basescu, fratele presedintelui in functie, a fost eliberat din arest preventiv, miercuri dupa-amiaza.

Eliberarea vine in urma deciziei magistratilor de la Curtea de Apel Constanta de a inlocui arestul preventiv cu arest la domiciliu. Decizia este una definitiva.

Mircea Basescu nu a facut niciun fel de declaratii la iesirea de la Politia Capitalei, avocatul sau explicand ca nu are voie sa vorbeasca cu presa.

In arest la domiciliu a fost plasat si Marian Capatana, intermediarul din dosarul in care Mircea Basescu este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit in justitie pentru a-l scapa de inchisoare pe Bercea Mondial. El se afla in arest la Penitenciarul Poarta Alba si urmeaza de asemenea sa fie eliberat.

A fost pentru a 21-a oara cand avocatii lui Mircea Basescu si Marian Capatana le-au cerut magistratilor sa ii elibereze.

Reprezentantul legal al fratelui presedintelui a motivat marti, ca de fiecare data, ca Mircea Basescu nu a avut cum sa studieze dosarul in care este acuzat ca ar fi intervenit in justitie pentru eliberarea lui Bercea Mondial din inchisoare, intrucat a fost retinut, iar apoi arestat, la scurt timp de la prezentarea inregistrarilor furnizate de familia lui Sandu Anghel de catre posturile de televiziune.

De asemenea, avocatul Nelu Tasca a precizat ca Mircea Basescu trebuie sa isi construiasca apararea si nu poate face acest lucru daca se afla in arest preventiv.
 
Mircea Basescu si presupusul sau complice Marian Capatana au fost arestati preventiv de catre DNA pe data de 20 iunie, sub acuzatia de trafic de influenta.

Procurorii anticoruptie sustin ca, prin intermediul lui Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe langa judecatori, care ar fi trebuit sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial. La randul sau, Marian Capatana este acuzat ca si-a insusit 350.000 de euro din suma totala de 600.000 de euro data mita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
12

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
25

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
52

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...