Bogdan Aurescu va fi noul ministru de Externe, in locul lui Mihnea Motoc

Bogdan Aurescu va fi noul ministru de Externe, in locul lui Mihnea Motoc
Niciun oficial nu a explicat ce s-a intamplat cu numirea lui Mihnea Motoc! Administratia Prezidentiala anunta intr-un comunicat ca presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul de numire in functia de ministru al Afacerilor Externe a lui Bogdan Aurescu. Niciun oficial nu a explicat pana acum de ce a fost retrasa nominalizarea lui Mihnea Motoc la sefia MAE.

Ceremonia de depunere a juramantului va avea loc luni seara, la ora 19.00.

Presedintia informeaza, intr-un nou comunicat, ca ceremonia de depunere a juramantului de investitura, atat a lui Bogdan Aurescu in functia de ministru al Afacerilor Externe, cat si a Csillei Hegedus in functia de ministru al Culturii si viceprim-ministru, va avea loc luni seara, de la ora 19.00, la Palatul Cotroceni, relatează Hotnews.

Anterior, surse oficiale au precizat, pentru Mediafax, ca premierul Victor Ponta a revenit asupra propunerii de nominalizare a lui Mihnea Motoc ca ministru la Externe si l-a propus pentru aceasta functie pe Bogdan Aurescu, secretar de stat in minister.

Sursele citate mentionasera ca noua propunere a fost acceptata de presedintele Traian Basescu.

Propunerea a fost inaintata de Ponta la scurt timp dupa ce a revenit la Bucuresti, din Emiratele Arabe Unite.

Saptamana trecuta, presedintele Basescu a mentionat ca, pentru a nu intra in stare de incompatibilitate, inainte de numirea lui Motoc in Guvern, acesta trebuie sa nu mai aiba calitatea de ambasador, fiind necesar un decret de revocare din functia de ambasador la UE.

El a explicat ca acest decret de revocare trebuie contrasemnat de catre premier.

Mihnea Motoc, ambasadorul Romaniei la UE, a fost nominalizat pentru postul de ministru de Externe dupa ce Teodor Melescanu a demisionat din functie, la doar o saptamana dupa ce il inlocuise pe Titus Corlatean, din cauza problemelor de vot in diaspra la alegerile prezidentiale.

Cine este Bogdan Aurescu

Diplomat de cariera, Bogdan Aurescu a fost numit secretar de stat pentru afaceri strategice in Ministerul Afacerilor Externe la 4 februarie 2009. In perioada august 2010 - februarie 2012 a fost secretar de stat pentru afaceri europene, coordonand, de asemenea, Directia Politici de Securitate. In perioada martie - iunie 2012 a fost secretar de stat pentru afaceri globale. Din iunie 2012, este secretar de stat pentru afaceri strategice, se arata in CV-ul postat pe site-ul MAE.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
64

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
71

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
67

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...