A murit Culiţă Tărâţă!

A murit Culiţă Tărâţă!
În ultima perioadă, starea de sănătate a lui Culiţă Tărâţă (62 de ani) era vizibil afectată de boală şi de chimioterapia pe care o făcea la o clinică din Viena.

Seful Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza unei boli incurabile. 
În ultima perioadă, starea de sănătate a lui Culiţă Tărâţă (62 de ani) era vizibil afectată de boală şi de chimioterapia pe care o făcea la o clinică din Viena. De altfel, el s-a aflat în concediu medical în ultimele şase luni, fiind prezent sporadic la Consiliul Judeţean, scrie radioiasi.ro.

Culiţă Tărâţă a fost deputat PSD în două mandate, între anii 2000 – 2004 şi 2008 – 2012. În anul 2011 a demisionat din PSD şi a devenit fondator şi vicepreşedinte al UNPR. În anul 2012, Culiţă Tărâţă a candidat şi a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ în cadrul unei alianţe UNPR cu PDL şi PNŢCD.

De profesie inginer agronom, Culiţă Tărâţă a fost şi fondatorul Holdingului TCE 3 Brazi care a avut în administrare Insula Mare a Brăilei, firmă intrată în faliment în acest an, însă şi cel mai mare beneficiar al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).

Culiţă Tărâţă era căsătorit şi avea trei copii.

Sicriul cu trupul neînsufleţit se află depus la domiciliul lui Culiţă Tărâţă, iar marţi va avea loc înmormântarea acestuia, la cimitirul Eternitatea din municipiul Piatra Neamţ, scrie Gandul.info.

Culiţă Tărâţă a fost unul dintre cei mai controversaţi politicieni ai PSD şi oameni de afaceri. Preluarea în administrare a Insulei Mari a Brăilei a fost pusă pe seama relaţiilor sale politice. Ales parlamentar pe listele PSD în 2000, omul de afaceri a încheiat un an mai târziu un contract de arendă cu Agenţia Domeniilor Statului (ADS) pentru exploatarea a aproximativ 57.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei. În 2003, a început însă un proces cu ADS care dorea rezilierea contractului, proces care a durat 7 ani şi a fost câştigat de Tărâţă care a devenit astfel latifundiarul cu cea mai mare suprafaţă de teren agricol exploatată în România.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
169

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
258

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
391

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...