PSD ar putea organiza un congres in care il va schimba pe Ponta

PSD ar putea organiza un congres in care il va schimba pe Ponta
Prim-ministrul Victor Ponta s-ar putea confrunta cu o provocare de a-si pune la bataie mandatul de presedinte al PSD, chiar in primele luni ale lui 2015, partidul parand ca-si recunoaste caderea dupa o infrangere rusinoasa la alegerile prezidentiale.

Oficiali importanti ai partidului au declarat pentru Reuters, sub protectia anonimatului, ca PSD ar putea organiza un congres special in luna februarie sau martie, pentru a face bilantul, dupa ce Ponta a pierdut un avans din primul tur de 10 puncte procentuale, fiind invins de un candidat mai slab cotat, Klaus Iohannis.

"Structurile politice din PSD ar putea decide sa organizeze un congres in urmatoarele luni. Daca va fi convenit un congres, sigur ca pozitia lui Ponta ca lider va fi contestata", a declarat un oficial PSD, pentru sursa citata, conform ziare.com.

Un alt reprezentant de frunte al PSD a spus ca "ar putea exista provocari pentru actuala conducere a partidului, nimeni nu poate prezice mai multe in aceasta etapa".

"S-ar putea sa fim nevoiti sa ne reformam partidul, pentru a afla de ce tinerii nu sunt cu noi, de ce tinerii inca ne percep ca un partid comunist", adaugat acesta.

Demisiile continua in PSD, dupa esecul lui Ponta la prezidentiale: "Refuz sa mai ascult corul de bocitoare"

Reuters aminteste de precedentul Mircea Geoana, cand insusi Victor Ponta a ajuns la conducerea partidului, la inceputul anului 2010, dupa un moment similar. Atunci, a devenit presedinte al PSD intr-un congres special la cateva luni dupa ce candidatul social-democrat la alegerile prezidentiale a pierdut la limita confruntarea electorala cu Traian Basescu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1189

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
326

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
307

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...