Părinţii elevilor de la "Laurian", reticenţi la implementarea catalogului electronic!

Părinţii elevilor de la "Laurian", reticenţi la implementarea catalogului electronic!
Introducerea catalogului electronic la Colegiul Național "A.T. Laurian" a stârnit o serie de reacții în rândul unor părinți, care nu sunt de acord sau au nelămuriri în legătură cu taxa de 10 lei, pe lună, stabilită pentru implementarea platformei educaționale.

Pe adresa redacției Știri.Botosani au ajuns mai multe reacții din partea părinților, care spun că "o astfel de platformă ar fi putut fi făcută și de către un profesor de informatică, la costuri mult mai mici".

Bogdan Panțiru, președintele Asociației Comitetelor de Părinți de la Colegiul Național "A.T. Laurian", a recunoscut că există reticență din partea unor părinți vizavi de acest proiect, dar a spus că marea majoritate a acestora este de acord, fiind deja semnat contractul cu firma Adservio din Iași, cea care va implementa platforma.

Potrivit acestuia, cele 60 de tablete de ultimă generație au ajuns deja în posesia Asociației Comitetelor de Părinți și, după ce toate datele vor fi introduce în soft, vor fi date cadrelor didactice pentru a putea fi făcute actualizările.

"Marea majoritate a părinților a fost de acord cu implementarea catalogului electronic, cu unele obiecțiuni, că e normal fiecare să aibă părerea lui. Sperăm ca până pe 1 decembrie, cel târziu începutul semestrului doi, să fie băgată toată baza de date în soft. Contractul a fost semnat, dar în momentul semnării s-a semnat și procesul-verbal pentru tablete. Tabletele sunt toate în Laurian, pentru toți profesorii. Sunt proprietatea Comitetului de părinți. Baza de date este proprietatea Comitetului de părinți și un elev ce termină liceul are acces tot timpul la datele lui", a declarat Bogdan Panțiru.

Acesta a specificat că valoarea contractului este de 6.000 de lei pe lună, durata fiind de trei ani.

"Firma asigură secretul informatic, introduce baza de date, monitorizează să funcționeze softul cum trebuie, face instructajul profesorilor, o să fie și un instructaj al părinților care vor, dar nu e așa de complicat. Contractul are o durată de trei ani și la expirarea acestei perioade se poate prelungi sau se poate închide, pe cei trei ani valoarea contractului fiind de 180.000 de lei", a menționat Bogdan Panțiru.

În Colegiul Național "A.T Laurian" sunt 1.000 de elevi care ar trebui să plătească cei 10 lei lunar, dar președintele Asociației Comitetelor de Părinți susține că nu există nicio certitudine că fiecare elev va da acești bani.

"Noi nu am strâns acum niciun leu și nici nu știm peste câteva luni câți bani se vor strânge. Poate nu vom reuși să strângem nici cât este contractul pe lună. E greu de strâns banii. Iar dacă vor fi sume în plus acestea vor rămâne la Asociație, și vor fi justificare prin documente pentru oricine dorește", a conchis Panțiru.

Colegiul Național A.T. Laurian este prima unitate de învățământ din județul Botoșani care itroduce catalogul electronic.

Vezi si Lux scolar pe banii parintilor, la Colegiul National A.T.Laurian

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
106

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
80

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
99

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...