Consilierul unui parlamentar de Botoșani, condamnat pentru evaziune fiscală!

Consilierul unui parlamentar de Botoșani, condamnat pentru evaziune fiscală!
Consilierul unui parlamentar de Botoșani a fost condamnat, luni, de magistrații Judecătoriei Botoșani, la închisoare cu suspendare după ce a fost judecat pentru evaziune fiscală, sentința putând fi însă atacată la Curtea de Apel Suceava.

Marian Moroșan, consilierul parlamentarului PP-DD Liliana Mincă, a primit o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani și șase luni.

Moroșan a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la data scadenţei, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, în formă continuată.

Administrator al societăţii M&M Moroşan Consulting SRL Cristeşti, Marian Moroşan, a fost acuzat că în perioada 2009 – 2010, ar fi reţinut impozitele şi obligaţiile fiscale pentru cei 10 angajaţi de la societate, dar nu a mai virat banii către stat, prejudiciul adus bugetului centralizat fiind stabilit la 6.692 de lei.

Marian Moroşan a fost obligat de instanță să plătească statului, în solidar cu firma pe care o administrează, peste 10.000 de lei, reprezentând debitele restante, dobânzile şi penalităţile de întârziere aferente.

Vezi AICI decizia instanței!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
137

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
267

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
126

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...