Pericol pe șosele! Zeci de mașini defecte circulă pe drumurile din județul Botoșani!

Pericol pe șosele! Zeci de mașini defecte circulă pe drumurile din județul Botoșani!

Registrul Auto Român și Poliția Rutieră elimină din trafic vehiculele care pot produce accidente din cauza problemelor tehnice grave pe care le au.

Astfel sunt organizate zilnic controale tehnice în trafic. În urma acțiunilor de control desfășurate în primele 10 luni în județul Botoșani, inspectorii RAR au descoperit 105 de vehicule (din 1829 verificate) care prezentau pericol iminent de accident.

În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Ca urmare a acelorași controale s-a constatat că 40 % dintre vehicule aveau diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte.

Din totalul vehiculelor cu probleme:

- 31% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție, defecțiuni ale sistemului de frânare)

- 4% depășeau nivelul maxim admis de poluare

- 0,6% au avut probleme legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind: categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea)

- 3% au avut neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (ITP expirat sau fals).

La finalul controalelor tehnice desfășurate în trafic, la nivelul județului Botoșani, în intervalul ianuarie-octombrie 2014 Poliția Rutieră a reținut 287 certificate de înmatriculare, 10 permise de conducere și au fost aplicate 366 amenzi.

Sancțiunile mai sus specificate au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformități tehnice sau legate de acte.

Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Parcul auto național are în momentul de față aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
82

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
46

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
51

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...