Directorul DJDP Botoșani, "somat" să cheltuiască banii alocaţi de Guvern! "Va fi unul dintre criteriile de apreciere la final de an"

Directorul DJDP Botoșani, "somat" să cheltuiască banii alocaţi de Guvern! "Va fi unul dintre criteriile de apreciere la final de an"
Directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Sorin Clim, are sarcină ca până la finalul acestui an să cheltuiască banii care au fost recent alocați de Guvern pentru drumuri.

 În cazul în care aceste sume nu vor fi cheltuite până la finele lui 2014, vor fi pierdute. Gheorghe Sorescu, vicepreședintele Consiliului Județean, a spus că de modul în care își va duce la îndeplinire directorul DJDP această sarcină va fi acordat calificativul pentru activitatea desfășurată.

"Noi la drumuri avem două rânduri de sume, cea pe calamități, și aici deja reparăm pe tronsoane, avem circa 15 tronsoane afectate, plus patru poduri, la care facem proiectări pentru că grosul sumei din cele 7,4 milioane de lei, 5 milioane sunt pe poduri. Noi am vrut să folosim procedura de urgență, dar nu a fost de acord reprezentantul Ministerului de Finanțe pentru că nu mai era caracter de urgență, și suntem în licitații, respectăm toate procedurile. Iar suma pe care am primit-o pe partea de drumuri se pregătesc studii de fezabilitate, reproiectări, ce se mai poate împietrui. Facem demersuri să cheltuim toată suma. I-am spus directorului de la drumuri că va fi unul dinte criteriile de apreciere la sfârșit de an, când va primi calificativul. Foarte important va fi dacă reușește să cheltuie sau nu acești bani. Ne-am plâns altă dată că nu avem bani și acuma avem bani, deci....", a spus Gheorghe Sorescu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
9

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
59

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
35

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...