Emoţii pentru traseiştii din Consiliul Judeţean: "Am primit o solicitare să îi dăm afară pe toți cei care au optat pentru un alt partid, inclusiv independenții"

Emoţii pentru traseiştii din Consiliul Judeţean: "Am primit o solicitare să îi dăm afară pe toți cei care au optat pentru un alt partid, inclusiv independenții"
Conducerea unui partid din Botoșani a cerut Consiliului Județean excluderea tuturor consilierilor județeni care au migrat, în baza Ordonanței 55, la un alt partid politic decât cel pe ale cărui liste a fost ales.

Solicitarea a venit din partea Partidului Ecologist Român, care a cerut același lucru și primăriilor din județ, și anume excluderea consilierilor locali care și-au schimbat opțiunea politică.

Cei de la PER au motivat în solicitarea depusă la Consiliul Județean că, după expirarea celor 45 de zile, cât a fost în vigoare Ordonanța care a permis traseismul politic, s-a revenit la vechile prevederi legislative, iar ordonanța a suspendat de fapt prevederile legii ce menționau excluderea din partid a celor care au obținut un mandat de consilier local.

"Am primit de la Partidul Ecologist Român o solicitare să îi dăm afară din Consiliul Județean pe toți cei care au optat pentru un alt partid, inclusiv independenții. Plecând de la ideea că am revenit la vechea lege avem o solicitare să îi dăm afară din Consiliul Județean pe cei care au schimbat opțiunea politică în baza Ordonanței 55. Este la secretarul județului această solicitare, o analizează. Respectăm legea. Ordonanța le-a dat voie în cele 45 de zile. Am revenit la vechea lege care spune clar că dacă ai altă opțiune ți-ai pierdut partidul, dacă nu ai fost dat afară de partid. Și ei spun că sunt în afara partidului", a precizat Gheorghe Sorescu, vicepreședintele Consiliului Județean.

În Consiliul Județean, șapte consilieri au profitat de Ordonanța 55 și și-au schimbat opțiunea politică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
88

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
98

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
124

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...