APIA a autorizat la plata avansul catre fermierii care au depus cereri in cadrul SAPS!

APIA a autorizat la plata avansul catre fermierii care au depus cereri in cadrul SAPS!
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Centrul judetean Botosani, informează că a autorizat la plată avansul către fermierii care au depus cereri de plată în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS) - Campania 2014.

Pana la aceasta data au fost transferate in contabilitate pentru plata liste cu un numar de 25.400 fermieri. Au mai ramas de transferat in contabilitate un numar de 12.549 fermieri.

De acest avans vor beneficia toţi fermierii pentru care s-a făcut verificarea necesară condiţiilor de eligibilitate în conformitate cu articolul 20 din Regulamentul (CE) nr. 73/2009. Cuantumul pentru plata SAPS Campania 2014 este de 156,89 euro/ha potrivit Hotărîrii de Guvern nr. 863/2014, privind stabilirea pentru anul 2014 a cuantumului plăţilor directe unice pe suprafaţă, plăţilor separate pentru zahăr şi plăţilor specifice pentru orez, care se acordă în agricultură în sectorul vegetal, la care se va aplica un coeficient de reducere liniară care va asigura încadrarea în plafonul alocat de Comisia Europeană.

Plata în avans poate fi acordată în procent de pînă la 50% din valoarea totală a plăţilor directe, APIA acordand un avans de 69,00 euro/ha.

Plăţile se fac la cursul de schimb de 4,4102 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2014.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
779

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
247

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
209

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...