Patru oameni de afaceri din Botoșani, în topul celor mai BOGAȚI români! Vezi ce averi au!

Patru oameni de afaceri din Botoșani, în topul celor mai BOGAȚI români! Vezi ce averi au!
Patru oameni de afaceri din Botoșani se regăsesc în acest an în topul miliardarilor din România, top realizat de revista Forbes.

Cu o avere estimată la 21 de milioane de euro, pe locul 158 (în urcare de pe 179), în Top 500 realizat de revista Forbes, se află omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, care controlează compania Electroalfa.



Cu trei fabrici în Botoșani și filiale de producție la Brașov și Iași, plus un centru de cercetare și dezvoltare, în anul 2013, profitul companiei Electroalfa a fost de 4,2 milioane euro, cel mai mare din istoria de până acum a companiei, la o cifră de afaceri în ușoară scădere, de 34,3 milioane de euro, după cum notează cei de la Forbes.

Clienții companiei sunt producătorii de energie din România, precum Nuclearelectrica sau CET-urile.

În topul Forbes au intrat anul acesta, pe locul 309 (în urcare de pe 312), și soții Doina și Iulian Căzăcuț, care dețin firma Doly Com, averea celor doi fiind estimată la 10 milioane de euro.





Doly Com este una dintre cele mai mari firme care ambalează carne proaspătă în România și unul dintre cei mai mari producători de mici. Societatea a realizat în 2013 o cifră de afaceri de peste 27,5 milioane de euro, în scădere față de 2012, când înregistra o cifră de afaceri de 33 de milioane de euro. Profitul, în schimb, a crescut de aproape 8 ori ajungând la 473.000 de euro.

Pe locul 415 (în coborâre de pe 296) în Topul Forbes se clasează omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al Elsaco.



Averea estimată a omului de afaceri se ridică la 6 milioane de euro. Iftime deține 40% din acționariatul companiei specializată în servicii de eficiență energetică, lucrări în domeniul sistemelor de apă și canalizare.

Potrivit revistei Forbes, în 2013, cifra de afaceri a grupului Elsaco, unul dintre principalii jucători pe piața de servicii de eficiență energetică și informatică de proces din România, a crescut la 50 de milioane de euro, potrivit acționarului, aceeași sumă fiind preconizată și pentru anul 2014. Elsaco Electronic, cea mai importantă firmă a grupului, a realizat un profit de aproape 1 milion de euro.

Forbes mai notează că antreprenorul a investit și în fotbal o sumă pe care o estimează la 4 milioane de euro, fiind principalul finanțator al FC Botoșani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
724

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
238

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
194

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...