Un băiat de la o casă de copii, originar din Botoșani, riscă să rămână paralizat după ce ar fi fost pus la muncă în curtea unei angajate!

Un băiat de la o casă de copii, originar din Botoșani, riscă să rămână paralizat după ce ar fi fost pus la muncă în curtea unei angajate!

   Obiectiv de Suceava

Un copil în vâstă de 11 ani, folosit la muncile agricole de către un angajat al centrului în care era instituţionalizat, a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava.

Totul s-a petrecut în după-amiaza de joi, 23 octombrie, când un grup de elevi de la Casa de Copii “Pâinea Vieţii din oraşul Broşteni a fost luat de către o angajată, acasă la ea, unde i-a pus să culeagă nuci, scrie Obiectiv de Suceava.

Se pare că s-a rupt o creangă a unui copac, iar A. V. a căzut de la o înălţime de aproximativ doi metri, lovitura fiind atât de puternică încât copilul nu a mai putut să se mişte, rămânând ţintuit la pământ. S-a solicitat la numărul unic de urgenţă 112, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, care a ajuns în Broşteni şi a luat băiatul în jurul orelor 20,00. Cu nişte dureri cumplite acesta a povestit ce s-a întâmplat şi cu lacrimi în ochi tot întreba personalul medical dacă se va face bine, repetând că nu-şi mai simte picioarele.

Din declaraţiile personalului de pe Ambulanţă a reieşit că starea minorului a fost agravată de către cei care se aflau de faţă în momentul producerii tragediei, pentru că l-au mutat din locul în care căzuse iniţial, producându-i mai multe leziuni.

După ce a fost dus în primă fază la Spitalul din Vatra Dornei, unde doctorii s-au declarat neputincioşi în faţa unui caz atât de grav, copilul în vârstă de 11 ani a ajuns, joi, în jurul orelor 23.30, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde medicii urgentişti l-au diagnosticat cu fractură de coloană vertebrală, posibilă paralizie la membrele inferioare, luându-se imediat decizia transferului la Clinica de copii “Sfânta Maria Iaşi, secţia de Neurochirurgie. Minorul are nevoie de urgenţă de o intervenţie chirurgicală, iar medicii ieşeni încearcă să-i găsească mama pentru a-şi da acordul, copilul fiind originar din judeţul Botoşani.

“Nu ne-a sesizat nimeni în legătură cu acest incident, nici asistentul social din cadrul Spitalului Judeţean, nici vreun reprezentant al acestei Case de copii, a declarat Nicoleta Daneliuc, purtătoare de cuvânt în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Citește mai mult pe Obiectiv de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
79

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
44

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
47

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...