Fost parlamentar de Botoșani, condamnat la închisoare cu suspendare!

Fost parlamentar de Botoșani, condamnat la închisoare cu suspendare!
Un fost parlamentar de Botoșani a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese.

Este vorba de Neculai Rebenciuc a primit o condamnare de patru luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani și patru luni, după ce și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar.

"În baza art. 253/1 Cod penal anterior, cu aplic.art.41 alin.2 Cod penal anterior, art.5 Cod penal, art.374 alin.4 Cod procedura penala raportat la art.396 alin.10 Cod procedura penala, condamna pe inculpatul REBENCIUC NECULAI, la pedeapsa de 4 luni închisoare. În temeiul art.71 Cod penal anterior interzice inculpatului drepturile prev.de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, b si c C.pen., cu titlu de pedeapsa accesorie. În baza art. 81 Cod penal anterior dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei închisorii pe un termen de încercare de 2 ani si 4 luni, calculat conform art. 82 Cod penal si care se socoteste de la data ramânerii definitive a hotarârii. În conformitate cu art.71 alin.5 Cod penal anterior pe durata termenului de încercare se suspenda executarea pedepselor accesorii. În baza art.359 Cod procedura penala anterior atrage atentia inculpatului Rebenciuc Neculai asupra disp. art. 83 Cod penal anterior privind cazurile de revocare a suspendarii conditionate a executarii pedepsei. Obliga inculpatul la plata sumei de 1050 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 450 lei, cheltuieli judiciare efectuate în faza de urmarire penala si 600 lei cheltuieli judiciare efectuate în cursul judecatii, din care 200 lei, onorariul aparatorului desemnat din oficiu, se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei", se arată pe site-ul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel.

Fostul deputat de Botosani, Neculai Rebenciuc, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce acesta și-a angajat fiica la biroul său parlamentar.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, deputatul a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă, prin care fiica sa a fost angajată în funcția de șef cabinet, în perioada 19 octombrie 2009 — 1 iunie 2010, în cadrul propriului birou parlamentar, în Circumscripția electorală nr. 7 Botoșani.

De asemenea, el a încheiat cu fiica sa un contract civil de prestări servicii în cadrul biroului său parlamentar.

În baza acestor contracte, s-a realizat în mod direct un folos material în cuantum total de 11.658 lei, sume plătite cu titlu de venituri salariale din bugetul Camerei Deputaților.

Neculai Rebenciuc a fost deputat în legislatura 2008-2012 (PNL — până în octombrie 2009, apoi independent, iar din martie 2010 a trecut la PDL).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
113

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
68

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
201

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...