Guvernul spune "pas" pacienţilor din Darabani şi Săveni: Fără bani de căldură în spitalele botoşănene!

Guvernul spune "pas" pacienţilor din Darabani şi Săveni: Fără bani de căldură în spitalele botoşănene!
Șefii Spitalului Județean Mavromati caută soluții pentru încălzirea, pe perioada sezonului rece, a secțiilor exterioare de la Darabani și Săveni.

Deși, în urmă cu câteva zile, ordonatorul principal de credite, Consiliul Județean, a trimis Guvernului un proiect de hotărâre privind alocarea a şapte milioane de lei pentru "Mavromati", în şedinţa de marţi, Executivul a aprobat bani doar pentru Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

În aceste condiții, cei de la Spitalul Județean trebuie să identifice acum sursa financiară pentru combustibilul lichid ușor.

"Deocamdată dăm căldură două ore dimineaţa şi două ore seara, pentru că nici nu vrem să cheltuim banii aiurea", a spus Corneliu Mihai, managerul Spitalului Judeţean.
 
Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele Consiliului Județean, a cerut celor de la spital să găsească de îndată o rezolvare.

"I-am spus managerului să ia legătura cu Direcţia Economică de la noi, să bugetăm o anumită cantitate. Trebuie să rezolvăm", a menţionat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii judeţeni au alocat 400.000 de lei pentru Spitalul Judeţean, însă suma va fi direcţionată către investiţii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
45

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
62

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2134

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...