Nașterile sub apă, ocolite de botoșănence

Nașterile sub apă, ocolite de botoșănence
O singură mămică din Botoșani a ales, anul acesta, să nască sub apă, la Maternitatea Botoșani. Această procedură de naștere sub apă a fost introdusă la Maternitatea din Botoșani în anul 2011, prima mamă care a avut curajul să aducă pe lume un copil în acest mod fiind o tânără de 28 de ani.

La acea vreme, conducerea Sectiei de Obstetrica si Ginecologie a hotarat ca primele cinci nasteri sub apa sa fie gratuite, urmand ca ulterior sa fie stabilit si un tarif. Pana acum insa doar trei botosanence au avut curajul sa nasca subacvatic.

“Este o problemă și de cerință a pacientelor și de disponibilitate a medicilor. Nici cerințe nu au fost. Trebuie să vină și medicul cu pacienta, o dirijează, îi supraveghează travaliul, expulzia. Avem toate condițiile tehnice., a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secției de obstetrică și Ginecologie.

Fata de nasterea naturala, in cazul nasterii sub apa durerile sunt mult mai scazute, iat travaliul dureaza o perioada mai scurta de timp.

In momentul nasterii, in functie de parametrii care se modifica la mama sau la fat, nasterea poate avea loc pe masa ginegologica, pe cale naturala, sau daca se impune, prin cezariana.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
5

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
197

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
29

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...