Scenariu dupa alegeri: Basescu ar putea sa isi prelungeasca mandatul la Cotroceni

Scenariu dupa alegeri: Basescu ar putea sa isi prelungeasca mandatul la Cotroceni
Calin Popescu Tariceanu, in prezent al doilea om in stat, ca presedinte al Senatului, a lansat miercuri un scenariu cu privire la ce se va intampla in cazul in care Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil, in 18 noiembrie.

Exista chiar posibilitatea ca Traian Basescu sa isi prelungeasca mandatul la Cotroceni, daca Iohannis va fi ales presedinte, iar instanta suprema il va declara incompatibil, in procesul din 18 noiembrie, a declarat Tariceanu, la Romania Tv.

Candidat la alegerile prezidentiale, Tariceanu spune ca aceasta este o ipoteza de luat in calcul, deoarece daca vom avea un castigator al alegerilor prezidentiale care nu va putea sa ocupe o functie publica, fiind declarat incompatibil, vor trebui organizate alte alegeri pentru functia de la Cotroceni.

In tot acest timp, Traian Basescu va ocupa functia de presedinte, sustine Tariceanu.

Solicitat sa dea mai multe detalii, Tariceanu a spus ca trebuie sa verifice in Constitutie, dar si ca cel mai probabil va fi nevoie si de o decizie a Curtii Constitutionale.

In Constitutia Romaniei nu sunt cuprinse prevederi de acest tip. Singura referire privind o eventuala prelungire a mandatului presedintelui se refera la situatii "in caz de razboi sau de catastrofa". Chiar si in asemenea situatii, decizia se ia in Parlament, prin lege organica, scrie ziare.com.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a cerut marti urgentarea solutionarii dosarului in care candidatul ACL la presedintie, Klaus Iohannis, este acuzat de incompatibilitate.

Astfel, ANI a solicitat Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) sa schimbe termenul pe care l-a anuntat pentru judecarea recursului depus de Agentie in acest dosar, respectiv 18 noiembrie, arata B1 TV.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
3

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
32

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
228

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...