Mediul economic din județul Botoșani, dominat de firmele din comerț!

Mediul economic din județul Botoșani, dominat de firmele din comerț!
Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani a făcut o analiză a economiei județului, pe ramuri de activitate, cea mai mare pondere la nivelul județului Botoșani, în anul 2013, deținând-o sectorul comerț, respectiv 42.6% din volumul total al veniturilor realizate la nivel de judet (1.590.019 mii lei ).

In acest sector activeaza 45% dintre firmele botosanene.

“Ponderea ridicata a acestui sector de activitate este determinata de faptul ca dezvoltarea unei afaceri de comert presupune investitii mai mici si un numar de personal mai redus, astfel ca, printr-un efort financiar minim, se pot obtine, într-un timp relativ scurt rezultate pozitive în comparatie cu alte sectoare de activitate", sustine Radu Țurcanu, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani.

În anul 2013, activitatea agentilor economici din sectorul comert s-a soldat cu un profit net în suma de 16.194 mii lei si cu un volum de arierate în suma de 52.116 mii lei.

Potrivit Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani, industria detine 29,1 % din volumul total al veniturilor realizate la nivel de judet, valoarea acestui indicator fiind de 1.086.090 mii lei. În anul 2013, activitatea întreprinderilor din acest sector (594 agenti economici) s-a soldat cu un profit net în suma de 6.938 mii lei. Volumul total al arieratelor din industrie în suma de 61.451 mii lei reprezint 32,4% din volumul arieratelor din economia judetului.

Agricultura, cu referire exclusiv la activitatea desfurata în sistem de societti comerciale si societati agicole, desi dispune de un mare potential agricol (teren agricol) se caracterizeaza printr-o activitate cu pondere redusa în economia judetului.

Astfel, veniturile totale realizate în acest sector de activitate în suma de 338.248 mii lei, reprezinta doar 9.1% din totalul veniturilor realizate la nivel de judet. Sub aspectul eficientei economice, agricultura judetului a realizat un profit net în suma de 3.115 mii lei.

Sectorul constructii de detine o pondere de 7,5% în volumul total al veniturilor realizate la nivel de judet , valoarea acestui indicator fiind de 278.688 mii lei. În acest domeniu de activitate activeaza un numar de 413 agenti economici care au realizat, în anul 2013, un profit net în suma de 6.551 mii lei.

Sectorul transporturi detine o pondere redusa în activitatea economica a judetului, respectiv un procent de 4.9% din volumul total al veniturilor realizate la nivel de judt. În anul 2013, activitatea celor 249 operatori economici s-a soldat cu o pierdere neta în sum de 1.325 mii lei si cu un volum de arierate în suma de 11.492 mii lei.

O informare privind situatia economico-financiara a agentilor economici din judetul Botosani, pe anul 2013, va fi prezentata si in cadrul sedintei Colegiului Prefectural de vineri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
13

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
44

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
280

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...