Amnistie fiscală la Spitalul Judeţean. Angajaţii păstrează parte din sporurile pe care Curtea de Conturi le declarase ilegale!

Amnistie fiscală la Spitalul Judeţean. Angajaţii păstrează parte din sporurile pe care Curtea de Conturi le declarase ilegale!
Mai mulți angajați ai Spitalului Județean Mavromati vor beneficia de amnistie fiscală, în sensul în care nu vor mai trebui să restituie sume care le-au fost imputate de Curtea de Conturi care în urma unor verificări a concluzionat că respectivele drepturi salariale, în special sporuri, au fost încasate ilegal.

În cadrul ședinței Comitetului Director, ce a avut loc marți, s-a aprobat sistarea reținerilor pentru sumele care nu au fost achitate până acum.

"Ca urmare a solicitărilor membrilor de sindicat și a cadrului legal privind amnistia fiscală, am aprobat sistarea reținerilor pentru sume care reprezintă venituri de natură salarială pentru care Curtea de Conturi sau alte instituții de control au constatat că au fost acordate cu crearea de prejudicii și am dat dispoziție la Serviciul RUNOS și financiar să identifice toți angajații care beneficiază de prevederile Legii 124/2014 și această documentație trebuie înaintată către Consiliul Județean. De exemplu, dacă un salariat a fost trecut în debit cu 1.000 de lei, s-au încasat 500 de lei și urma să achite în următoarea perioadă diferența, această diferență s-a sistat să se mai rețină pe statul de plată", a precizat Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean.

Până la data de 24 octombrie vor trebui identificați toți angajații Spitalului Județean care beneficiază de această amnistie fiscală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
150

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
106

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
95

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...