Un articol util tuturor şoferilor: 11 daune auto neacoperite de polița CASCO

Un articol util tuturor şoferilor: 11 daune auto neacoperite de polița CASCO
În ciuda tarifelor din ce în ce mai mari percepute de companiile de asigurare, încheierea unei polițe CASCO nu acoperă toate riscurile, respectiv toate daunele pe care le-ar putea suferi o mașină. Nu de puține ori, acest lucru duce la existența unor contracte în care numărul excluderilor de la plata daunelor îl depășește pe cel al riscurilor asigurate.

Astfel, una dintre prevederile contractuale mai puţin clare arată că asiguratul nu beneficiază de despăgubire în situaţia în care "nu a luat toate măsurile necesare pentru limitarea pagubei". Conținută în contractele încheiate de majoritatea societăților de asigurări, există companii care nu o aplică doar în cazul accidentelor, ci și în situația în care automobilul este expus unui furt sau unei tentative de furt, potrivit economica.net.

De asemenea, există polițe CASCO care nu acordă despăgubiri pentru "pagubele produse ca urmare a trepidaţiilor în timpul mersului".

Totodată, toate companiile de asigurări prevăd prin contract că nu răspund de eventualele daune provocate în timpul tractării ori a reparaţiei automobilului asigurat, în service. Și asta în ciuda faptului că asigurătorii lucrează doar service-uri "agreate". Situația face ca din momentul în care automobilul şi-a început drumul către service, valabilitatea asigurării să înceteze.

Polița CASCO nu acoperă nici situația în care, de exemplu, în urma unei greşeli de reparaţie, dauna constatată iniţial este majorată, ceea ce face ca suma suplimentară să trebuiască să fie achitată de client sau acesta să ceară despăgubiri service-ului auto.

De asemenea, este exclusă de la plată  chiar şi situaţia în care automobilul este furat în timpul în care se află în reparaţii, potrivit economica.net.

Companiile de asigurare nu plătesc nici în cazul exploziei anvelopelor sau în situaţia în care apar daune provocate de fenomene naturale, cum ar fi ploaia, grindina sau îngheţul.

Polița CASCO nu acoperă nici pagubele provocate motorului sau altor componente prin creşterea temperaturii, şi nici cele produse prin acţiunea curentului electric.

Asigurătorii nu plătesc nici în cazul în care se constată că dauna a fost majorată ca urmare a rulării în condiţiile apariţiei unei defecţiuni.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
22

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
146

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
45

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...