Deputatul PSD Oana Mizil, trei ani de inchisoare cu suspendare

Deputatul PSD Oana Mizil, trei ani de inchisoare cu suspendare

   ziare.com

Oana Niculescu Mizil, deputat PSD, a primit, marti, o condamnare la trei ani de inchisoare cu suspendare, dupa ce ANI a acuzat-o de conflict de interese.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la completul de cinci judecatori al Inaltei Curti, atat de fostul deputat PSD, cat si de Agentia Nationala de Integritate (ANI), informeaza Realitatea TV.

Conform B1 TV, deputatului PSD i s-a interzis si ocuparea unei functii publice pentru urmatorii 10 ani.

In luna septembrie 2013, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au trimis-o in judecata pe Oana Mizil pentru conflict de interese, aceasta fiind acuzata ca si-ar fi angajat ilegal mama la biroul sau parlamentar.

In rechizitoriul procurorilor se arata ca Oana Niculescu Mizil Stefanescu, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, a solicitat incadrarea in munca a mamei sale, Lidia Mizil, intre anii 2009 si 2011, perioada in care aceasta a castigat 65.697 de lei. Dosarul a fost intocmit la sesizarea Agentiei Nationale de Integritate.

Angajarea unei rude incalca prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
53

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
56

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
55

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...